Ο Πολάκης καταγγέλλει τεράστια αρπαχτή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εμπλέκει και την DASTERI A.E με τα LED!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η χειραψία που κόστισε... 10 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, ποιές είναι οι ...γαλάζιες ακρίδες!

*Tο πιο ακριβό είδος της συγκεκριμένης προμήθειας (το οποίο η Dasteri προμήθευσε στην τιμή των 780€/τμχ), στη λιανική αγορά – με τα ίδια ακριβώς τεχνικά χαρακτηριστικά – κοστίζει από 81€ έως 156€/τμχ, δηλαδή μιλάμε για διαφορά 600€ στο τμχ

Αποφασισμένος να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ιδίως τώρα που ο πρωθυπουργός ανακήρυξε και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου (…), ο Παύλος Πολάκης επιστρέφει δριμύτερος, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας μια «τεράστια αρπαχτή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Ειδικότερα, με σημερινή του ανάρτηση, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάνει λόγο για μια «χειραψία που κόστισε στο Δημόσιο περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ», αναφερόμενος στη σύναψη συνεργασίας του ΥΕΘΑ με την εταιρεία DASTERI A.E., η οποία ήταν η μοναδική υποψήφια σε διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών LED στους εξωτερικούς χώρους των στρατοπέδων.

Και, όπως αναφέρει, ο λόγος για τον οποίο η εν λόγω εταιρεία ήταν η μοναδική που «κατέβηκε» στο διαγωνισμό, είναι το γεγονός ότι «η Διακήρυξη περιελάμβανε φωτογραφικά την προμήθεια και λαμπτήρων LED 11W, τους οποίους διαθέτει ΜΟΝΟ η συγκεκριμένη εταιρεία!». Και ο Παύλος Πολάκης συνεχίζει… ακάθεκτος, επισημαίνοντας πως ο Νικόλαος Δαστερίδης, Δ/νων Σύμβουλος της εν λόγω εταιρείας, ήταν μέχρι πρόσφατα Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας και πως «είναι επίσης τυχαίο ότι τις εγκαταστάσεις της Dasteri επισκέφθηκαν τον τελευταίο χρόνο ο Σταικούρας και ο Πλακιωτάκης…»

Newsbreak
  • Η πλήρης ανάρτηση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως ακολούθως:
  • «ΕΙΧΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ! Ορίστε λοιπόν:
  • Η συγκεκριμένη χειραψία ΚΟΣΤΙΣΕ στο ΔΗΜΟΣΙΟ περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ (φωτό 1)!!
  • Γαλάζιες LED ακρίδες
Στα τέλη του 2021 το Υπ. Άμυνας προκήρυξε διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών LED στους εξωτερικούς χώρους των στρατοπέδων. Με “πονηρό” όρο στη Διακήρυξη, η προμήθεια ορίστηκε ως ενιαία ‘επένδυση’ (παρότι αφορούσε σε κωδικούς πολλών, διαφορετικών, ειδών), κάτι που σήμαινε ότι δεν επιτρέπονταν προσφορές για τμήματα της προμήθειας, παρά μόνο για το σύνολο των προϊόντων (φωτό 2).

Παρότι επρόκειτο για προμήθεια εκατομμύριων ευρώ, στον διαγωνισμό κατέβηκε ΜΟΝΟ ΜΙΑ εταιρεία (η DASTERI A.E), η οποία αναδείχθηκε – ως ήταν φυσικό- μειοδότρια και υπέγραψε τον Οκτώβριο σύμβαση με το Υπ. Άμυνας (φωτό 3, 4).

Ο λόγος που καμία άλλη εταιρεία δεν κατέβηκε στον διαγωνισμό είναι ότι η Διακήρυξη περιελάμβανε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ την προμήθεια και λαμπτήρων LED 11W, τους οποίους διαθέτει ΜΟΝΟ η συγκεκριμένη εταιρεία (φωτό 5, 6)! Τυχαίο βέβαια ότι ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας ήταν μέχρι πρόσφατα Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας, ενώ είναι επίσης τυχαίο ότι τις εγκαταστάσεις της Dasteri επισκέφθηκαν τον τελευταίο χρόνο ο Σταικούρας και ο Πλακιωτάκης…(φωτό 7, 8, 9)

Η τιμή ανά είδος, που έδωσε η μοναδική προσφέρουσα, δεν είναι μόνο πολλαπλάσια σε σχέση με τη λιανική τιμή του κάθε φωτιστικού. Είναι και σημαντικά υψηλότερη σε σχέση με την τιμή που η ΙΔΙΑ εταιρεία έχει δώσει για τα ΙΔΙΑ προϊόντα σε άλλες περιπτώσεις δημόσιων προμηθειών!!

Συγκεκριμένα, το Υπ. Άμυνας προμηθεύθηκε από τη Dasteri φωτιστικά σώματα LED 40W – 120W σε τιμές από 490€ έως 780€/τμχ και προβολείς LED 55W – 185W σε τιμές από 470€ έως 790€/τμχ (φωτό 10, 11, 12, 13), ΟΤΑΝ:

– το πιο ακριβό είδος της συγκεκριμένης προμήθειας (το οποίο η Dasteri προμήθευσε στην τιμή των 780€/τμχ), στη λιανική αγορά – με τα ίδια ακριβώς τεχνικά χαρακτηριστικά – κοστίζει από 81€ έως 156€/τμχ, δηλαδή μιλάμε για διαφορά 600€ στο τμχ. (φωτό 14, 15)!!!

– η ΙΔΙΑ η Dasteri έχει προμηθεύσει τα ΙΔΙΑ προϊόντα σε Δήμους (με απευθείας μάλιστα αναθέσεις και σε πολύ μικρότερες ποσότητες) σε τιμές σημαντικά ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ από ό,τι στο Υπουργείο Άμυνας (φωτό 16, 17, 18) !!

– τα ΙΔΙΑ ακριβώς προϊόντα άλλοι Δημόσιοι Φορείς τα έχουν προμηθευθεί ΤΡΕΙΣ και ΤΈΣΣΕΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ!!! Ενδεικτικά, ο Δήμος Πάτρας (με διαγωνισμό που βέβαια δεν συμμετείχε μόνο ένας…) προμηθεύθηκε τα φωτιστικά σώματα LED με 211€/τμχ και τους προβολείς LED με 84€ – 98€/τμχ (φωτό 19, 20)!!

Αν το Υπ. Άμυνας προμηθευόταν τα είδη στις τιμές που τα πήρε ο Δήμος Πάτρας, θα πλήρωνε:

α) για τα 18.910 φωτιστικά σώματα αντί 11.587.270€ μόνο 3.971.100€ (η διαφορά είναι 7.616.170€) και

β) για τους 5.910 προβολείς αντί 3.089.488€ μόνο 518.336€ (η διαφορά είναι 2.571.152€)!

Με βάση τα στοιχεία αυτά, η ΔΙΑΦΟΡΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΏ!!

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ κύριε Παναγιωτόπουλε και κύριε Χαρδαλιά;;;

Ανυπομονώ να ακούσω, αν και φαντάζομαι….»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου