Η Γυναικεία διαίσθηση… Έντονο ένστικτο με λογική εξήγηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Οι γυναίκες έχουν πιο έντονο ένστικτο και πολλές φορές λειτουργούν με βάση αυτό. Είναι βέβαια κάπως τρομακτικό να ξέρεις ότι μπορεί να ανακαλύψει την κουτσουκέλα που έκανες χωρίς να έχεις δώσει εμφανή δικαιώματα ή να την «πιάνεις» να ξέρει τι σκέφτεσαι ακόμη και όταν είσαι στις κλειστές σου.

Για όλα φταίει η φύση της, λέει τώρα μια νέα έρευνα από επιστήμονες του Cambridge που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πράγματι ορισμένες, μπορεί να μην διαβάζουν τις γυάλινες μπάλες σαν την Μύριαμ και τον Τζόσουα αλλά, έχουν υπερβολικά έντονη διαίσθηση.

Θα το έχεις ήδη καταλάβει αν έχεις περάσει πάνω από 6 μήνες με μία γυναίκα.

Τα τελευταία 20 χρόνια η ίδια ερευνητική ομάδα έχει αναπτύξει ένα τεστ «γνωστικής ενσυναίσθησης», γνωστό ως το τεστ που διαβάζει το μυαλό μέσα απ’ τα μάτια.

Σε συνδυασμό με την εταιρεία γενετικής 23andMe και ερευνητές απ’ τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Αυστραλία, υπέβαλαν στο συγκεκριμένο τεστ 89.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι κατά μέσο όρο οι γυναίκες είναι πολύ καλύτερες στο να καταλαβαίνουν κάποιον από τα μάτια, ενώ βρήκαν ότι αυτό έχει να κάνει με διαφοροποιήσεις στο θηλυκό χρωμόσωμα 3.

«Η νέα μελέτη δείχνει ότι η ενσυναίσθηση είναι εν μέρει θέμα γενετικό αλλά δεν θα πρέπει να υποβαθμίσουμε άλλους σημαντικούς κοινωνικούς παράγοντες, όπως την πρόωρη ανάπτυξη και τη μεταγγενητική εμπειρία» επισημαίνει σχετικά ο καθηγητής Thomas Bourgeron. «Μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να κατανοήσουμε τέτοιες διαφοροποιήσεις στον πληθυσμό» σχολίασε απ’ την πλευρά του ο ερευνητής – καθηγητής Simon Baron-Cohen.

Να θυμάσαι, λοιπόν, όταν η καλή σου έρχεται και σου χτυπάει φιλικά την πλάτη ρωτώντας σε τι σκέφτεσαι, μάλλον ξέρει ήδη και απλά σε τεστάρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου