«Καλάθι του νοικοκυριού»: Αλλαγές στις λίστες – Μπαίνουν ειδικές κατηγορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Σε αλλαγές στις λίστες που αρχικά είχαν αναρτήσει, προχώρησαν κάποιες εκ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ που συμμετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού», μετά τα πρώτα 24ωρα εφαρμογής του.

Από την πρώτη μέρα σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκαν στις λίστες στο e-καταναλωτής λάθη σε τιμές, ή σε κατηγορίες ακόμη και διπλές εγγραφές προϊόντων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν στη συνέχεια οι απαραίτητες διορθώσεις.

Παράλληλα δύο από τις κορυφαίες αλυσίδες του κλάδου, καταστήματα των οποίων μάλιστα επισκέφθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης, προχώρησαν όπως και ο ίδιος ανακοίνωσε, σε αλλαγές, με επιπλέον προϊόντα και χαμηλότερες τιμές.

Την Τετάρτη η αλλαγή των «καλαθιών»

Υπενθυμίζεται ότι οι λίστες κανονικά ανανεώνονται σε εβδομαδιαία βάση αφού οι αλυσίδες υποχρεούνται να στέλνουν έως την Τετάρτη στις 9 το πρωί στην πλατφόρμα e-καταναλωτής τα προϊόντα που απαρτίζουν το «καλάθι του νοικοκυριού» της εβδομάδας.

Στις λίστες της επόμενης εβδομάδας εξάλλου αναμένεται να φανεί και εάν αυτή τη φορά τα σούπερ μάρκετ προσθέσουν στο «καλάθι» τους περισσότερα επώνυμα προϊόντα καθώς όπως παρατήρησαν οι καταναλωτές στην πρεμιέρα του μέτρου, σε ορισμένες αλυσίδες τα περισσότερα από εκείνα που επιλέχθηκαν ήταν ιδιωτικής ετικέτας.

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι έχει διαρκείς συνομιλίες με τη βιομηχανία προκειμένου «να δούμε και στα επώνυμα προϊόντα πόσο μεγαλύτερες προσφορές μπορούν να γίνουν με το καλάθι του νοικοκυριού και την επόμενη και τη μεθεπόμενη εβδομάδα».

Οι νέες κατηγορίες

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Ανάπτυξης προτίθεται να συμπεριλάβει στο «καλάθι» και προϊόντα ειδικών κατηγοριών, όπως για παράδειγμα εκείνα που που απευθύνονται σε άτομα με διαβήτη. Με στόχο και οι καταναλωτές που ακολουθούν ειδική διατροφή να μπορούν να βρουν τρόφιμα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους σε πιο προσιτές τιμές.

Ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει λύση «παραδείγματος χάρη για τους διαβητικούς, οι οποίοι έχουν θέσει το ερώτημα ότι δεν έχουν κι αυτοί πρόσβαση σε κάποιο φθηνότερο προϊόν».

«Είναι πολύς κόσμος και θέλω και τους συμπολίτες μας που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας να τους φροντίσουμε» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου