Απιστία… Οι παντρεμένες πηγαίνουν με άλλον άντρα στα 6 με 10 χρόνια γάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Τελικά ίσως υπάρχει μια γερή δόση αλήθειας στο γνωστό ρητό για τη φαγούρα που έρχεται στα 7 χρόνια γάμου / σχέσης και οδηγεί πολλά ζευγάρια στην απιστία.

Μια νέα μελέτη έρχεται τώρα να το υποστηρίξει καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως οι παντρεμένες είναι πολύ πιο πιθανό να «κερατώσουν» τον σύζυγο τους κάπου ανάμεσα στα 6 με 10 χρόνια γάμου.

Αρκετά διαφορετική ωστόσο φαίνεται η κατάσταση για τους άντρες. Για τον αντρικό πληθυσμό όσο αυξάνεται η διάρκεια του έγγαμου βίου τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα να θελήσουν να παρεκτραπούν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα του Journal of sεx Research, οι άντρες που μετρούν πάνω από 11 χρόνια γάμου δηλώνουν ότι θα ήθελαν μια σχέση με κάποια άλλη γυναίκα.

Τι ορίζουν όμως ως κέρατο οι άντρες και οι γυναίκες;

Εκείνο που οι λιγότεροι βλέπουν ως απιστία είναι το πopνό και ακολούθως το στιγμιαίο φλερτ με κάποιο άγνωστο πρόσωπο. Όταν όμως το φλερτ γίνεται σχεδόν καθημερινό, τότε θεωρείται το ίδιο απιστία όσο μια εξωσυζυγική σχέση.

Όσο για τον λόγο που οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να απατήσουν τον άντρα τους κάπου μεταξύ των 6 και 10 χρόνων γάμου, οι συγγραφείς της μελέτης θεωρούν πως ευθύνεται το γεγονός ότι όταν ο γάμος βρίσκεται ακόμη στα πρώιμα στάδια του και τα παιδιά βρίσκονται σε ευάλωτη ηλικία, η οικογένεια λειτουργεί ως εμπόδιο.

Καθώς όμως περνάει ο καιρός η δίψα για νέους συντρόφους -και ίσως ένα πιθανό τρόπο για απόκτηση κι άλλων παιδιών- υπερτερεί της επιθυμίας να επενδύσει κάποιος στην ανατροφή των ήδη υπαρχόντων παιδιών. Αν συνυπολογίσουμε και την κλιμακωτή εμμηνόπαυση είναι πιο εύκολο να εξηγήσουμε γιατί οι γυναίκες μπαίνουν πιο συχνά σε πειρασμό σε αυτή τη φάση.

Αυτά έχει να σου επισημάνει η επιστήμη για τη γυναικεία απιστία. 

Τα συμπεράσματα δικά σου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου