Γεώργιος Μπίκος, πρόεδρος συλλόγου σαρακατσάνων Ξάνθης: “Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το Ζήση Κατσαρίκα, έχει προσφέρει πολλά στην παράδοση και στο σύλλογό μας”

Δεν υπάρχουν σχόλια



Ενας χρόνος χωρίς το Ζήση Κατσαρίκα και ο Σύλλογος Σαρακατσάνων “Λεπενιώτης” θα πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Για την εκδήλωση μας μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γεώργιος Μπίκος. “Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το Ζήση Κατσαρίκα, έχει προσφέρει πολλά στην παράδοση και  στο σύλλογό μας.”

Εξαίρετοι ομιλητές στην εκδήλωση τιμής και μνήμης θα μίλησουν για τη ζωή και την προσφορά του Ζήση Κατσαρίκα

Εχει γράψει 4 εξαιρετικά βιβλία για τη ζωή των σαρακατσάνων. Εχουν κυκλοφορήσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ηταν επιθυμία του να διατίθενται και στη δημοτική βιβλιοθήκη και ο κ. Μπίκος ευχαρίστησε  το δήμαρχο κ. Τσέπελη και τον πρόεδρο του κέντρου ποιλιτισμού κ. Ασκαρίδη για την ανταπόκριση τους.

Στο χώρο της εκδήλωσης την Κυριακή θα εκτίθενται ξυλόγλυπτα έργα του Ζήση Κατσαρίκα.

“Είχε ένα μεράκι και το απέδειξε με ωραίες πραστάσεις για τη ζωή των σαρακατσάνων” τόνισε ο πρόεδρος και αναφέρθηκε και στις δράσεις του συλλογου

“Ο σύλλογος θα συμμετέχει σε διεθνές φεστιβάλ χορών παραδοσιακών για την παράδοση.

Σήμερα στο Ν. Ξάνθης αριθμούνται 7.500 σαρακατσάνοι.

Μετά από δύο χρόνια συμμετείχαμε στις Γιορτές Παλιά Πόλης με καταξιωμένους καλλιτέχνες και παρουσία πολύ κόσμου που διασκέδασε στο στέκι μας.”

Στο αρχείο εκπομπών (17/11) , ακούστε από το χρόνο 1.46.00 και μετά τον πρόεδρο του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης Γιώργο Μπίκο για την εκδήλωση για τον αείμνηστο Ζήση Κατσαρίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου