Αυστραλία: 2.500 άνθρωποι φωτογραφήθηκαν γυμνοί και έστειλαν μήνυμα κατά του καρκίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια


Τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι φωτογραφήθηκαν σήμερα (27/11) γυμνοί στη διάσημη παραλία Μπόντι του Σίδνεϊ, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τον καρκίνο του δέρματος.

Αναλυτικότερα, τη συγκινητική αυτή κίνηση απαθανάτισε ο φωτογράφος Σπένσερ Τιούνικ, γνωστός για τις ομαδικές φωτογραφίσεις σε ορισμένα από τα πιο δημοφιλή τοπόσημα παγκοσμίως.

«Έχουμε την ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη σχετικά με τις δερματολογικές εξετάσεις και είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τιούνικ.

Μάλιστα, η φωτογράφιση έγινε σε συνεργασία με μια φιλανθρωπική οργάνωση για, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το μελάνωμα, την τέταρτη πιο κοινή μορφή καρκίνου στην Αυστραλία.

«Πέρασα τη μισή ζωή μου κάτω από τον ήλιο και αφαίρεσα δύο κακοήθη μελανώματα από την πλάτη μου.

Θεώρησα λοιπόν πως (η φωτογράφιση) ήταν για καλό σκοπό και μου αρέσει να βγάζω τα ρούχα μου στην παραλία Μπόντι», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο 77χρονος Μπρους Φάσερ.

Παράλληλα, η Ρόμπιν Λίντερ, η οποία συμμετείχε επίσης στη γυμνή φωτογράφιση, αποκάλυψε ότι ξεπέρασε το αρχικό της άγχος όταν διαπίστωσε το εξαιρετικό κλίμα που επικρατούσε.

«Πραγματικά όλοι έδειξαν σεβασμό και ένιωσα πως ήταν πολύ διασκεδαστικό αυτό που έγινε», σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου