Καταγγελία του πρώτου της ΑΓΑΠΗΣ Βασίλη Παπαδόπουλου: Τεχνητά ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός του δημοτικού ραδιοφώνου για το 2023!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Εγγράφηκαν αναμενόμενα έσοδα από πωλήσεις υπηρεσιών 45.971,11 ευρώ, ήτοι 22 φορές πλέον των αντίστοιχων εκτιμώμενων εσόδων! Και φυσικά τον καταψήφισα!

Από τον πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο Ξάνθης (και της ΑΓΑΠΗΣ...) γιατρό Βασίλη Παπαδόπουλο που αηδίασε και παραιτήθηκε απο το αξίωμά του έντιμα και καθαρά, πήρα και δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή που μας έστειλε, καταγγέλλοντας ευθέως ως ¨τεχνητά ισοσκελισμένο τον προϋπολογισμό του Δημοτικού Ραδιοφώνου για το 2023"!!

Προς ενημέρωση των δημοτών, αναφέρω ότι στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (Δ.Ε.Π.Θ.Ε.) Δήμου Ξάνθης (Δημοτικό Ραδιόφωνο) της 17ης Νοεμβρίου 2022 καταψήφισα τον Προϋπολογισμό του 2023 καθώς επρόκειτο για έναν τεχνητά ισοσκελισμένο προϋπολογισμό στον οποίον εγγράφηκαν αναμενόμενα έσοδα από πωλήσεις υπηρεσιών 45.971,11 ευρώ, ήτοι 22 φορές πλέον των αντίστοιχων εκτιμώμενων εσόδων του 2022 (2.061,80 ευρώ) και περίπου 20 φορές πλέον των αντίστοιχων εσόδων του 2021 (2.338,40 ευρώ).

Αυτό σημαίνει ότι τα αναμενόμενα έσοδα είναι τελείως θεωρητικά, είναι απίθανο να επιτευχθούν και πιθανότατα η λύση θα αναζητηθεί σε έκτακτη επιχορήγηση ύψους ανάλογου με τον μη επιτευχθέντα στόχο.

Άλλωστε αυτό έγινε και φέτος, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δ.Ε.Π.Θ.Ε. της 8ης Νοεμβρίου 2022, κατά την οποία εγκρίθηκε αίτηση έκτακτης επιχορήγησης ύψους 40.000 ευρώ προς το Δήμο Ξάνθης. Το εν λόγω ποσό είναι της τάξης μεγέθους του χάσματος μεταξύ των προϋπολογισθέντων εσόδων από πωλήσεις υπηρεσιών (42.150 ευρώ) και της τρέχουσας εκτίμησης πραγματοποίησης (2.061,80 ευρώ), ενώ αφορά μόνο κατά ένα πολύ μικρό μέρος έκτακτες και άρα μη προβλέψιμες δαπάνες (2.920 ευρώ).

Οι συνολικές επιχορηγήσεις και τα κόστη που επωμίζεται ο Δήμος Ξάνθης για λειτουργικά έξοδα της Δ.Ε.Π.Θ.Ε., αντιστοιχούν πάνω-κάτω σε 100 ευρώ ανά δημαρχιακή περίοδο για κάθε τετραμελή οικογένεια. Με γνώμονα την ανάγκη στήριξης της ανεξαρτησίας και της πολυφωνίας που πρεσβεύει το Δημοτικό Ραδιόφωνο, καλό είναι να προβληματιστούμε για το μελλοντικό πλαίσιο της εν γένει διαχείρισης και λειτουργίας της Δ.Ε.Π.Θ.Ε., απαντώντας στην πράξη στο ερώτημα του δημότη: «Τι θα πρέπει να γίνει ώστε ο κάθε οικογενειάρχης να δώσει με χαρά το αντίστοιχο κατοστάρικο για να έχει Δημοτικό Ραδιόφωνο;».

  • Βασίλης Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου