Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς θα καταθέσετε τις πινακίδες του οχήματός σας

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας 2023 έχει ξεκινήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέλη κυκλοφορίας 2023 θα γνωστοποιηθούν στους ιδιοκτήτες οχημάτων στο άμεσο διάστημα, πιθανότατα πριν τις 15 Νοεμβρίου. Η διαδικασία και φέτος θα γίνει μέσω της πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ. Στο myCAR υπάρχουν δυο βασικές κατηγορίες: Η πρώτη αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και η δεύτερη τη ψηφιακή ακινησία ή κίνηση του οχήματος.

Οι πολίτες που επιθυμούν να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας πλέον δεν χρειάζεται να καταθέτουν τις πινακίδες τους. Η διαδικασία γίνεται ψηφιακά, μέσω του myCAR. Ακολουθώντας τη δεύτερη επιλογή, οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να θέσουν επιβατικά και δίκυκλα ΙΧ σε ακινησία -αποφεύγοντας τα τέλη κυκλοφορίας, να άρουν την ακινησία και να θέσουν το όχημα σε κίνηση, και να ανακτήσουν δηλώσεις που έχουν ήδη επεξεργαστεί και υποβάλλει.

Η ακινησία του οχήματος είναι ο μόνος νόμιμος και με μηδενικό κόστος τρόπος για να αποφύγει κάποιος την καταβολή των τελών κυκλοφορίας 2023.

  •   Τέλη κυκλοφορίας 2023: Τα βήματα για τη ψηφιακή ακινησία

Σύμφωνα με τον οδηγό που έχει εκδώσει η ΑΑΔΕ για τη ψηφιακή ακινησία και τα τέλη κυκλοφορίας, τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν είναι τα εξής:

  1. Συνδέεστε στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr) και πιο συγκεκριμένα στην εφαρμογή myCAR με τους κωδικούς Taxisnet.
  2. Επιλέγετε ή καταχωρείτε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμείτε να θέσετε σε ψηφιακή ακινησία.
  3. Καταχωρείτε τον Τ.Κ. της περιοχής, την οδό και τον αριθμό.
  4. Δηλώνετε υπεύθυνα το χώρο στάθμευσης, ο οποίος πρέπει να είναι ιδιόκτητος, ενοικιασμένος ή παραχωρημένος.
  5. Υποβάλετε την αίτησή σας και εάν είστε μοναδικός ιδιοκτήτης το σύστημα σας δίνει αριθμό αίτησης και σας ενημερώνει ότι το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία.
  6. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες, ενημερώνονται για το αίτημα σας, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία
  7. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση άρση της ακινησίας ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα κληθεί να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου