Χειμώνας δε βγαίνει με vouchers και pass!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Σε συμβολικές κινητοποιήσεις έξω από SUPER MARKETS προχώρησαν εργατικά σωματεία και σύλλογοι του N. Ξάνθης, ως συνέχεια των αποφάσεων που πάρθηκαν από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου.

  • Στην ανακοίνωση τα σωματεία αναφέρουν:

Τα pass και voucher που ανακοινώνει  η κυβέρνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό, όταν το ρεύμα έχει εκτιναχθεί στα ύψη, όταν η βενζίνη και τα καύσιμα κυμαίνονται στα 2€ το λίτρο. Όταν μεγάλο μέρος του μηνιάτικου εισοδήματός μας  πηγαίνει στα ταμεία των σούπερ μάρκετ.

Η κατάσταση με τις τιμές βασικών προϊόντων είναι ανεξέλεγκτη! Οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες δεχόμαστε επιδρομή στο εισόδημά μας από τις διψήφιες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με προβλέψεις το επόμενο δίμηνο θα αυξηθούν εκ νέου οι τιμές σε 35 βασικές κατηγορίες προϊόντων.

Την ίδια ώρα που οι 7 στους 10 εργαζόμενους έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής, το 47% πιστεύει ότι δύσκολα θα αντεπεξέλθει το χειμώνα λόγω της ακρίβειας και το ετήσιο κόστος για το ρεύμα έχει υπερκαλύψει δυο μηνιάτικα, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στο μεγαλεμπόριο και την ενέργεια βλέπουν τα κέρδη τους να ανεβαίνουν.

Σε όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση πανηγυρίζοντας για την ανάπτυξη που ξεπέρασε το 7,5% στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο δίνει “μέρισμα” στους εργαζόμενους ορισμένα επιδόματα που εξανεμίζονται την πρώτη εβδομάδα λόγω της τεράστιας αύξησης του πληθωρισμού. Ταυτόχρονα με προκλητικό τρόπο ο υφυπουργός εσωτερικών Πέτσας δε δίστασε να μας πει πως αν δεν προσαρμοστούμε στα μέτρα τους θα πεθάνουμε!!!

Καμιά ευθύνη δεν έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε τα σπασμένα της απελευθέρωσης ενέργειας, των ανατιμήσεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ!

Την ευθύνη την έχουν οι κυβερνήσεις που επέλεξαν όλα αυτά τα χρόνια να τσακίσουν το λαϊκό εισόδημα και να το κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα, των πολιτικών που βγάζουν λάδι τις μεγάλες επιχειρήσεις για χάρη των κερδών τους.

Η δύναμη βρίσκεται στη δική μας οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές για να στείλουμε τη δική μας απάντηση!

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη να στείλει το λογαριασμό στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους.

Διεκδικούμε:

► Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

► Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

► 825€ κατώτερο μισθό στον Ιδιωτικό τομέα. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού και σύνταξης.

► Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

► Μείωση των δημοτικών τελών τουλάχιστον κατά 50%.

► Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

  • Καλούμε σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στην Κεντρική Πλατεία στις 18:30
  • Σωματεία-μαζικοί φορείς Νομού Ξάνθης 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου