Kακές συνήθειες που δεν διευκολύνουν το καθάρισμα του σπιτιού

Δεν υπάρχουν σχόλια



Όλοι αναζητούμε τρόπους για να κάνουμε τον καθαρισμό του σπιτιού πιο γρήγορο και ευκολότερο.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ορισμένες συνήθειες που έχετε στην καθημερινότητά σας ενδέχεται να δυσχεραίνουν την προσπάθεια για ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι συνήθειες:

  • Αφήνετε βρεγμένες τις πετσέτες και τις κουρτίνες μπάνιου

Πιθανόν να αναρωτηθείτε και πού είναι το πρόβλημα αν οι πετσέτες παραμένουν βρεγμένες στο μπάνιο ή αν δεν τραβήξετε την κουρτίνα ώστε να στεγνώσει… Η απάντηση είναι απλή: δημιουργείται υγρασία και μούχλα. Επιπλέον οι πετσέτες μυρίζουν καθώς δεν έχουν στεγνώσει. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κάνετε μπάνιο, απλώστε έξω τις πετσέτες και τραβήξτε την κουρτίνα του μπάνιου για να στεγνώσει.

  • Χρησιμοποιείτε υπερβολικές ποσότητες προϊόντων καθαρισμού

Η χρήση υπερβολικής ποσότητας καθαριστικού δεν σημαίνει ότι θα έχετε πεντακάθαρη επιφάνεια. Συχνά τα υπολείμματα απορρυπαντικού προσελκύουν περισσότερη βρωμιά και αυτό συνεπάγεται περισσότερο καθάρισμα.

  • Καθαρίζετε με βρώμικα εργαλεία καθαρισμού

Πώς μπορείτε να περιμένετε καθαρά αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείτε βρώμικα εργαλεία καθαρισμού; Εάν το πλυντήριο ρούχων έχει μυρωδιά από συσσωρευμένα βακτήρια είναι λογικό να μυρίσουν τα ρούχα. Εάν η σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας είναι γεμάτη, δεν θα «ρουφήξει» τη σκόνη ενώ μια βρώμικη σφουγγαρίστρα ή ένα βρώμικο σφουγγάρι δεν θα απομακρύνει τα βακτήρια και τις βρωμιές.

  • Δε βγάζετε τα παπούτσια μέσα στο σπίτι

Πόσες φορές βγάζετε τα παπούτσια στην είσοδο του σπιτιού πριν μπείτε στο σπίτι; Κι όμως, θα έπρεπε, για να μη μεταφέρετε στο εσωτερικό του σπιτιού βακτήρια και μικρόβια τα οποία θα πρέπει να καθαρίσετε.

  • Δεν καθαρίζετε συχνά το ψυγείο

Συχνά συσσωρεύετε στο ψυγείο τρόφιμα και φαγητά με την προοπτική να τα καταναλώσετε μέσα στην εβδομάδα. Όμως, συχνά παραμένουν ξεχασμένα στο ράφι του ψυγείου με αποτέλεσμα να μην έχετε χώρο και πολλά από αυτά τα τρόφιμα να χρειάζονται πέταμα. Επιπλέον, χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να το καθαρίσετε.

Το ίδιο ισχύει και για τα ντουλάπια της κουζίνας. Όσο πιο συχνά τα καθαρίζετε τόσο λιγότερο χρόνο θα χρειάζεστε.

Με πληροφορίες από thespruce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου