ΦΑΜΕΛΟΣ ΑΠΟ ΞΑΝΘΗ: ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια είναι η κοινή παράμετρος που ενώνει πολίτες και επαγγελματίες, όπως αυτή αποτυπώθηκε τόσο κατά τη συνάντηση του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου, τόσο με τη Διοίκηση του ΕΒΕ όσο και με τους επαγγελματίες της αγοράς και τους Ξανθιώτες.

Η ενεργειακή φτώχεια και η απόγνωση που γεννά η ανεξέλεγκτη αύξηση της τιμής της ενέργειας  λόγω  της σταδιακής εκχώρησης του δημόσιου πλούτου σε ιδιώτες ήταν, άλλωστε και  το αντικείμενο κινητοποίησης από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Ξάνθης .

Στην ανοιχτή εκδήλωση που ακολούθησε στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης  ο Σ. Φάμελλος  τόνισε  ότι η κρίση ξεπερνάει, πλέον, τα ταξικά όρια καθώς αφορά στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας πλήττοντας από την βαριά βιομηχανία έως τον άνεργο και τον συνταξιούχο.

Και αν το πρόβλημα αφορά σε όλη την Ευρώπη που αποδείχθηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση, στην χώρα μας η κατάσταση είναι ακόμη πιο ζοφερή αφού ο κύριος Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να συνταχθεί με τον σύνολο σχεδόν των Ευρωπαϊκών χωρών . Κι αυτό γιατί η απάντηση της Ευρώπης είναι το κράτος, αφού αποδείχθηκε πως οι δυνάμεις της πολιτείας είναι πιο αναγκαίες και σημαντικές από τις δυνάμεις της αγοράς. Μια απάντηση η οποία αποτελεί και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε κανείς να μην μείνει πίσω.

Όταν λοιπόν όλη η Ευρώπη  κρατικοποιεί την ενέργεια η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει το πλιάτσικο, το μεγαλύτερο στην νεώτερη ιστορία με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ  και της ΔΕΔΗΕ, που από πυλώνες της χώρας κατάντησαν σε κερδοσκοπικούς οργανισμούς, μέσα από το  πάρτι των γαλάζιων παιδιών.

Η απάντηση βέβαια που δίνει ο κ. Μητσοτάκης είναι πως για την ενεργειακή κρίση φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αφού λοιπόν φταίει ο πόλεμος τότε πώς γίνεται να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη σε ΔΕΗ και ΔΕΠΑ; Η απάντηση είναι απλή. Αυτό είναι το λεγόμενο Μητσοτάκης effect. Αυτός άλλωστε επέλεξε τον κύριο Στάση με τα μπόνους σε μισθούς και μετοχές εν μέσω βαρυχειμωνιάς στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Όσον αφορά στη φορολόγηση κατά 90% των υπερκερδών των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, κατά παραδοχή τους στην Βουλή, ακόμη δεν φορολογήθηκαν γιατί…δεν υπολογίστηκαν. Την ίδια ώρα βέβαια οι εταιρείες συσσωρεύουν στα ταμεία τους πέρα από τα υπερκέρδη και τις επιδοτήσεις που βγαίνουν από τις δικές μας τσέπες.

Μάλιστα στο θέμα της φορολόγησης των υπερκερδών  και τις φωνές που ακούγονται για μείωση του ποσοστού ο κύριος Φάμελλος ήταν ξεκάθαρος.

Το μεγάλο πρόβλημα ωστόσο, σύμφωνα με τον κύριο Φάμελλο δεν είναι μόνο η φτωχοποίηση της κοινωνίας, αλλά και η υποβάθμιση της Δημοκρατίας, λίστα Πέτσα, παρακολουθήσεις…, μαζί με μια εκτεταμένη διαφθορά, φωτογραφία της οποίας αποτελεί ο κ. Πάτσης.

  • Σήμερα λοιπόν συγκρούονται δύο πολιτικές.

Αδύναμη δημοκρατία με ένα τεράστιο πλιάτσικο και διαφθορά του συστήματος Μητσοτάκη ή μια προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή,  που θα δώσει ισχυρή πολιτεία, ώστε κανείς  να μην μείνει μόνος του.

Το ισχυρό μήνυμα.   Το πάρτι τελείωσε.

Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου