Θέμα χρόνου θεωρείται η νέα αύξηση στην τιμή του ψωμιού, κάτι που επιβεβαιώνουν σε δηλώσεις τους και οι εκπρόσωποι του κλάδου των αρτοποιών.
Αύξηση που δε θα είναι η μοναδική εντός της χρονιάς, καθώς οι ανατιμήσεις που έχουν γίνει στους φούρνους είναι της τάξεως της 15%-16%.
Το κόστος λειτουργίας των αρτοποιείων έχει διπλασιαστεί εξαιτίας της αύξησης της τιμής των πρώτων υλών αλλά και του ενεργειακού κόστους.
Παράλληλα έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα 204 κλεισίματα φούρνων σε όλη την Ελλάδα, ενώ μεγάλο ποσοστό αντιμετωπίζει συσσωρευμένες ζημίες.
Σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, η τιμή της φρατζόλας έχει ήδη διαμορφωθεί από τα 2,60-2,70 ευρώ έναν περίπου χρόνο πριν, στα 3 -3,10 ευρώ το κιλό.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου