Τουρκία: Προκλητικές αναφορές του Τύπου για την τοποθέτηση τεθωρακισμένων στη Θράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια


Προκλητικές είναι οι αναφορές που υπάρχουν στον Τύπο της Τουρκίας σήμερα, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας «βλέπουν» προβοκάτσια στη Θράκη μετά την τοποθέτηση ελληνικών τεθωρακισμένων στην περιοχή, ενώ δεν είδαν με… καλό μάτι την παρουσία του Τζορτζ Τσούνη στη Θάσο.

  • Συγκεκριμένα το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Globlal ανέφερε:

«Έξι από τα τεθωρακισμένα οχήματα που παραχωρεί η Γερμανία έφτασαν στην Ελλάδα, όλα θα εγκατασταθούν και θα χρησιμοποιηθούν στη Δυτική Θράκη, όπου υπάρχει η πυκνή παρουσία της ‘τουρκικής μειονότητας’.

Η Ελλάδα πρόσθεσε κι άλλη προβοκάτσια στα νησιά του Αιγαίου και στο ζήτημα αυτό είναι και οι ΗΠΑ».

  • Στο στόχαστρο και ο Τσούνης

Το ίδιο μέσο συνεχίζοντας το ρεπορτάζ του έβαλε κατά του αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνη τον οποίο κατηγόρησε για στήριξη στην Ελλάδα.

«Η Θάσος είναι από τα νησιά που σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης έχει αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Το νησί στρατιωτικοποιήθηκε ενάντια στις Συνθήκες.

Πραγματοποιήθηκε τελετή για την απελευθέρωση του νησιού από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο ελληνικής καταγωγής πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζoρτζ Τσούνης.

Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας στην ομιλία του στην τελετή στόχευσε την Τουρκία καθώς πήρε υποστήριξη από την παρουσία του Τσούνη δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η παρουσία του Τσούνη είναι ένα μήνυμα προς αυτούς που στη λίστα των διεκδικήσεων τους βάζουν και τη Θάσο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου