Τουρκία-Νέες απειλές Τσελίκ: «Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ-Σαν νομάρχης ξένων χωρών ο Μητσοτάκης»

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, Ομάρ Τσελίκ, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, τονίζοντας πως «αν οι Έλληνες δεν αποστρατιωτικοποιήσετε τα νησιά, θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

«Ή θα θα δεχθείτε τους όρους μας ή τελειώνει η διπλωματία», είπε ο Ομάρ Τσελίκ «κουνώντας το δάχτυλο», για άλλη μια φορά στην Αθήνα, απειλώντας πως αν οι όροι δε γίνουν δεκτοί «θα έρθουμε ένα βράδυ».

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πως είναι η όγδοη ή η ένατη φορά που οι Τούρκοι απειλούν με τη συγκεκριμένη φράση.

  • Ειδικότερα, σε χθεσινή (17/10) ομιλία του, ο Ομάρ Τσελίκ είπε:

«Εάν σταματήσουν να παρενοχλούν τα τουρκικά αεροσκάφη και αν σταματήσουν να στρατιωτικοποιούν τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς και μείνουν μακριά από την παράνομη προσέγγισή τους να κάνουν το Αιγαίο ελληνική λίμνη, ένα σημαντικό μέρος της έντασης θα έχει ήδη εκτονωθεί.

Αλλά αν έχετε μια επιθετική στάση απέναντί μας, εάν προσπαθήσετε να δείξετε επιθετικότητα, τότε το λογισμικό αλλάζει. Το θα ενεργοποιηθεί το λογισμικό “μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”».

  • Προσωπική επίθεση σε Μητσοτάκη και Φλώρο

Μάλιστα, οι δηλώσεις δε σταμάτησαν εκεί, με τον Ομάρ Τσελίκ, να εξαπολύει προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνο Φλώρο.

«Ο Μητσοτάκης και ο Φλώρος είναι σαν νομάρχες ξένων χωρών», είπε ο εκπρόσωπος του AKP, εμπλέκοντας στα όσα είπε και την αντιπολίτευση στην Ελλάδα, λέγοντας πως «η ελληνική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την παρουσία ξένων δυνάμεων»!

  • Το… μπάρμπεκιου στα νησιά

«Το ότι η Ελλάδα έχει τέτοιο επιτελάρχη, κάνει τέτοιες παιδαριώδεις δηλώσεις και μιλά με εφηβική ψυχολογία θα πρέπει να ανησυχεί την Ελλάδα. Η στρατιωτικοποίηση των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών είναι αντίθετος με τις συνθήκες. Εδώ, η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες.

Κάποιοι πηγαίνουν, κάνουν μπάρμπεκιου σε εκείνα τα νησιά. Κάνοντας κάτι άλλο, κάνει δηλώσεις κατά της Τουρκίας. Παιδικές συμπεριφορές. Αλλά από την άλλη πλευρά, η ελληνική αντιπολίτευση λέει ότι “έχετε μετατρέψει ολόκληρη την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση των άλλων κρατών”. Επισήμως, είναι σαν να ήρθε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να “ιδιωτικοποιήσει” την Ελλάδα. Μιλάει συνέχεια σαν νομάρχης άλλων χωρών. Και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας μιλάει σαν επαρχιακός επίτροπος αυτών των χωρών», κατέληξε ο Τσελίκ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου