Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ξάνθης σχετικά με τις/τους ανεμβολίαστες/ους εκπαιδευτικούς…

Δεν υπάρχουν σχόλια


«Τα μέτρα για τον κορωνοϊό στα σχολεία δεν στοχεύουν σε προστασία αλλά σε τιμωρία»

Η νέα ΥΑ με τΦΕΚ 4695/7-9-2022 σχετικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό στα σχολεία δεν προβλέπει απολύτως τίποτε για την προστασία των μαθητριών/ών και του εκπαιδευτικού προσωπικού ούτε καν για τις ευπαθείς ομάδες μεταξύ αυτών. Προβλέπει όμως, τιμωρητικά και εκδικητικά, για τους ανεμβολίαστες/ους εκπαιδευτικούς και προσωπικό ένα rapid test ή PCR test την εβδομάδα, εννοείται από την τσέπη τους. Προβλέπει μάλιστα και εξοντωτικές ποινές όπως η αναστολή εργασίας και μη καταβολή μισθού αν δεν τηρούνται τα παραπάνω. Τα μέτρα αυτά, ενώ εκπλήσσουν με την ανυπαρξία τους, εκπλήσσουν επίσης με το ακατανόητο και άχρηστο μέτρο, εφόσον αφορά μόνο τις/τους ανεμβολίαστες/ους, εβδομαδιαίο rapid test.

Έτσι η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια περίθαλψη, να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό, να μειώσει τα παιδιά στην τάξη, να προσλάβει επιπλέον προσωπικό καθαριότητας και τόσες άλλες ουσιαστικά μέτρα προστασίας αποθέτει όλες τις ευθύνες στις πλάτες του λιγοστού ανεμβολίαστου εκπαιδευτικού κόσμου.

Απαιτούμε

– δωρεάν, επαναλαμβανόμενα test, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλες και όλους

– Να καταργηθεί η επαίσχυντη διάταξη που επιβάλλει τιμωρητικές διατάξεις με αναστολή εργασίας και με μη καταβολή μισθού, που απαγορεύει στους ανεμβολίαστους τη δωρεάν παροχή rapid test σε δημόσιες δομές, που τους περιορίζει την είσοδο σε κλειστούς χώρους

– Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία

– Μαζικές προσλήψεις/μονιμοποιήσεις προσωπικού καθαριότητας και εξοπλισμό των σχολείων με υγειονομικά μέσα.

– Ενίσχυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

– 15 μαθητές κατ’ ανώτατο σε κάθε τμήμα για υγειονομικούς αλλά και παιδαγωγικούς λόγους. Αύξηση της χρηματοδότησης στην εκπαίδευση.

– Πρόβλεψη αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, των σχολικών μεταφορών για την αποφυγή συνωστισμού

ΕΛΜΕ Ξάνθης 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου