Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ραδιοϊσοτοπική θεραπεία με λουτέτσιο στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ο Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Ρούφος, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νέα δυνατότητα του Εργαστηρίου της Πυρηνικής Ιατρικής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα την πραγματοποίηση για πρώτη φορά ραδιοϊσοτοπικής θεραπείας με Λουτέτσιο (Lutetium) Lu177 σε ασθενή με μεταστατική νόσο από Νευροενδοκρινή κακοήθη νεοπλασία.

Η εν λόγω θεραπεία στα πλαίσια της παροχής υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών στους καρκινοπαθείς ασθενείς μας είναι πρωτοποριακή και αποτελεσματική στις σπάνιες αυτές νόσους και επιφέρει εκλεκτική θεραπεία στους όγκους, ανακούφιση στον πόνο, τα συμπτώματα των ασθενών καθώς και αύξηση του χρόνου επιβίωσής τους.

Για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση της θεραπείας συνεργάστηκαν άψογα η ιατρική ομάδα του Καθηγητή Πυρηνικής Ιατρικής ΔΠΘ κ. Αθανασίου Ζησιμόπουλου, Διευθυντή του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής του Π.Γ.Ν. Αλεξ/πολης, Ακτινοφυσικοί, Νοσηλευτές, Τεχνολόγοι καθώς και οι Διοικητικές υπηρεσίες του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

Τέτοιες σημαντικές θεραπείες καθιστούν το Εργαστήριο της Πυρηνικής Ιατρικής του Π.Γ.Ν. Αλεξ/πολης κέντρο αναφοράς όχι μόνο για την Περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας & Θράκης και μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία.

  • Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
  • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΡΟΥΦΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου