Συμβολικές κινητοποιήσεις στην Ξάνθη έξω από παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σε συμβολικές κινητοποιήσεις έξω από παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας προχώρησαν εργατικά σωματεία και σύλλογοι του νομού, ως πρώτη μορφή μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου.

Με βασικό αίτημα για ρεύμα φθηνό για όλο το λαό, τα σωματεία ζητούν:

  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος,
  • Κατάργηση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ από τα τιμολόγια,
  • Καμιά διακοπή ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν,
  • Καμιά διακοπή ρεύματος σε σχολικές μονάδες.

Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.

Όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση: «Οι αυξήσεις στην ενέργεια δεν είναι ουρανοκατέβατες. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων με την «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, μέσω και των ιδιωτικοποιήσεων, με  την απολιγνιτοποίηση που στέρησε από το ενεργειακό μίγμα της χώρας, μια εγχώρια και φθηνή πρώτη ύλη, με τη δημιουργία του χρηματιστήριου ενέργειας και την αντικατάσταση «συμβατικών» μορφών ενέργειας με ανανεώσιμες που τις χρυσοπληρώνουμε. Μέχρι και τον πόλεμό τους στην Ουκρανία πληρώνουμε μέσα από τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Ας αφήσει η κυβέρνηση κι όσοι κυβέρνησαν τα παραμύθια για δήθεν «ευρωπαϊκή λύση». Η οδηγία – δέσμευση της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» φέρνει ραγδαίες αυξήσεις στη φορολογία των ορυκτών καυσίμων. Στο φυσικό αέριο προβλέπει αύξηση της φορολογίας κατά 350% για το 2023 και 500% έως το 2033, για τη φορολογία του ηλεκτρισμού φέρνει «αυτόματη τιμαριθμική αύξηση».

Σήμερα η μόνη λύση είναι η συσπείρωση των εργαζόμενων στα σωματεία τους, κόντρα στις πολιτικές της φτωχοποίησης του λαού για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η απεργία στις 9 Νοέμβρη να στείλει το μήνυμα της αντεπίθεσης των εργαζόμενων!

  • Σωματεία-μαζικοί φορείς Ν. Ξάνθης



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου