Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πεταλωτή ως υποψήφιο Περιφερειάρχη για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια


Παρότι η προτεραιότητα είναι η βουλευτικές εκλογές (σ.σ. άλλωστε προηγούνται και χρονικά) στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε συζητήσεις, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη καταλήξει, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 13ης Οκτωβρίου 2023.

Προτεραιότητα της Επιτροπής υπό τον Χρήστο Σπίρτζη, που έχει συσταθεί στην Κουμουνδούρου (σ.σ. συμμετέχουν οι Κώστας Ζαχαριάδης, Ράνια Σβίγκου, Κατερίνα Κνήτου και Κατερίνα Νοτοπούλου), είναι, βεβαίως, οι περιφέρειες και οι μεγάλοι δήμοι αλλά και οι συνεργασία με το αιρετούς που έχουν προέλευση το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ.

Στόχος είναι να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του 2019 που είχε κυριολεκτικά «πατώσει» τόσο σε επίπεδο περιφερειών (μόλις μία) όσο και σε επίπεδο δήμων (μόλις 37 στους 332).

  • Για το λόγο αυτό ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις:

-Για την Περιφέρεια Αττικής με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

-Για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον δημοσιογράφο και διευθυντή του MEGA Σταμάτη Μαλέλη.

-Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού Κώστα Μπαργιώτα αλλά και τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα.

-Για την Περιφέρεια Ηπείρου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη αλλά και τον Σπύρο Ριζόπουλο.

-Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πεταλωτή.

-Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Διονύση Τεμπονέρα αλλά και τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Θάνο Μωραΐτη.

-Για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τον Απόστολο Γκλέτσο.

-Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον βουλευτή Δωδεκανήσου και πρώην υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό.

-Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τον πρώην βουλευτή Κέρκυρας Κώστα Παυλίδη.

Αυτονόητο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει εκ νέου τον Σταύρο Αρναουτάκη για την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ ακόμη δεν υπάρχουν ονόματα για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου).

Οι υποψήφιοι στους δήμους

Αναφορικά με τους δήμους, στην Αττική έχουν κλείσει οι νυν δήμαρχοι Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, Κερατσινίου -Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, Νίκαιας -Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, Μοσχάτου -Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς και Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ενώ στους δήμους Σαρωνικού και Βριλισσίων, απ’ όπου αποχωρούν οι νυν δήμαρχοι Πέτρος Φιλίππου και Ξένος Μανιατογιάννης, αναμένεται να στηριχθούν οι διάδοχοί τους. Παράλληλα στην Αττική το κόμμα της αξιωματικής θα στηρίζει μεταξύ άλλων Τον Κώστα Ασκούνη στην Καλλιθέα, τον Γιάννη Σταθόπουλο στην Αγία Παρασκευή, τον Δημήτρη Μπίρμπα στο Αιγάλεω και την Τίνα Καφατσάκη στου Ζωγράφου.

Εκτός Αττικής θα στηριχθούν εκ νέου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και οι δήμαρχοι Διρφύων -Μεσσαπίων: Γιώργος Ψαθάς, Κάτω Νευροκοπίου: Γιάννης Κυριακίδης, Δεσκάτης: Δημήτρης Κορδίλας, Νεστορίου: Χρήστος Γκοσλιόπουλος, Βελβεντού: Μανώλης Στεργίου, Πρεσπών: Παναγιώτης Πασχαλίδης, Πάργας: Νίκος Ζαχαριάς, Αργιθέας: Ανδρέας Στεργίου, Λίμνης Πλαστήρα: Παναγιώτης Νάνος, Παλαμά: Γιώργος Σακελλαρίου, Αγιάς: Αντώνης Γκουντάρας και εφόσον είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο διάδοχός του, Ιθάκης: Διονύσιος Στανίτσας και Σάμης: Μάκης Μονιάς.

Τέλος, για το δήμο Θεσσαλονίκης συζητείται το όνομα του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου, και για το Ηράκλειο του Αλέξανδρου Καλοκαιρινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου