Άνοιξαν οι πύλες του Περιφερειακού Παραρτήματος του Σ.Ε.Γ.Ε. στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια


«Παρών» δηλώνει δυνατά ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τη δημιουργία του 1ου Περιφερειακού Τμήματος του Συνδέσμου. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. σε συνεργασία με το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης και την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, επισφράγισαν τη συνεργασία τους με την Υπογραφή Συνεργασίας και την εκκίνηση του τοπικού Περιφερειακού Παραρτήματος.

Η τελετή υπογραφής του Συμφώνου Συνεργασίας συνοδεύτηκε από Συνάντηση Εργασίας με τοπικούς φορείς και έλαβε χώρα την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:30, στην Αίθουσα Συσκέψεων του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης – Ε.Β.Ε.Ρ, στην Κομοτηνή.


Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν από πλευράς του Συνδέσμου η Πρόεδρος, κα Λίνα Τσαλταμπάση, από το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης ο Πρόεδρος, κος Αντώνης Γραβάνης και από την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Επιτροπής, κος Κωνσταντίνος Κουρτίδης.

Υπεύθυνη παραρτήματος, ορίστηκε η κα. Φελίνα Καζάκου, εξαίρετο μέλος του Συνδέσμου, που συνέδραμε ουσιαστικά στη δημιουργία Παραρτήματος του Σ.Ε.Γ.Ε. στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η κα Καζάκου, στην Αν. Μακεδονία – Θράκη δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή που ορίσθηκα ως υπεύθυνη του Παρατήματος και ευχαριστώ τη Διοικητική Επιτροπή του Σ.Ε.Γ.Ε. για την εμπιστοσύνη του. Η δημιουργία του Περιφερειακού παραρτήματος αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι ο Σύνδεσμος είναι ένας φορέας με Πανελλαδικό χαρακτήρα που νοιάζεται πραγματικά για την κάθε Γυναίκα Επιχειρηματία.»

Παρούσες στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας και στη Συνάντηση Εργασίας, ήταν και γυναίκες εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, οι οποίες θα αποτελέσουν Συμβουλευτικό Όργανο του Παραρτήματος ώστε να υπάρχει μία σαφή εικόνα των αναγκών της τοπικής αγοράς. Άλλωστε ήδη έχουν προγραμματιστεί δράσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες εντός του Ιανουαρίου 2023. Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι που παρευρέθηκαν ήταν η κα. Μαρία Καραμπουρνιώτη από το Επ. Καβάλας, η κα. Κυριακούλα Κωνσταντινίδου από το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επ. Ροδόπης, η κα Άννα Τουμπαλίδου από το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επ. Ροδόπης, η κα. Κυριακή Λεγγέτση από το Επ. Έβρου και η κα. Ελένη Χριστοδουλάκη από το Επ. Δράμας.

Επιπλέον, παρευρέθηκαν στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας και συμμετείχαν στη Συνάντηση Εργασίας, προσκεκλημένοι των τοπικών φορέων της Περιφέρειας. Ειδικότερα, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, εκπρόσωποι από το Δικηγορικό Σύλλογο Ν. Ροδόπης, το Οικονομικό Επιμελητήριο Θράκης καθώς και τον Εμπορικό Σύλλογο Ν. Ροδόπης.

«Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αποτελεί κομβικό σημείο και «σταυροδρόμι» 3 εθνών, με μεγάλες επιχειρηματικές προοπτικές. Με την δημιουργία του παραρτήματος θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την τοπική γυναικεία επιχειρηματική κοινότητα, ώστε όλοι μαζί να μετατρέψουμε την περιοχή σε κόμβο υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος και συμβολισμού. Για το Σ.Ε.Γ.Ε., η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν αποτελεί το τέρμα της Ελλάδας αλλά της αρχή της!», τόνισε η Πρόεδρος, κα Λίνα Τσαλταμπάση.

Οι βασικοί πυλώνες της συνεργασίας των τριών φορέων, αφορούν ολοκληρωμένη στρατηγική και σχεδιασμό άμεσων και μεσοπρόθεσμων πρωτοβουλιών και δράσεων, αναφορικά με την ενίσχυση και προώθηση της παρουσίας των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, την ενδυνάμωση των γυναικών επιχειρηματιών και την ενεργοποίηση περισσότερων γυναικών στο Επιχειρείν. Επιπλέον, οι φορείς θα συνεισφέρουν στην καλύτερη αναγνώριση των σύγχρονων αναγκών σε επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων για τις γυναίκες επιχειρηματίες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου