Πώς θα λειτουργεί το «καλάθι νοικοκυριού» σε φούρνους και κρεοπωλεία

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Εκτός από τα σούπερ μάρκετ, καλάθια με προϊόντα που θα έχουν «συγκρατημένες» τιμές αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και σε άλλα καταστήματα, όπως για παράδειγμα σε αρτοποιεία και σε κρεοπωλεία.

Σύμφωνα με πηγές από το ΥΠΑΝ, γίνεται προσπάθεια, ώστε μέσω της πρωτοβουλίας για το καλάθι των 50 προϊόντων που θα προσφέρεται από τα σούπερ μάρκετ, να ευαισθητοποιηθούν κι άλλοι κλάδοι από την αγορά.

Ήδη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» έχουν γίνει συζητήσεις με αρτοποιούς και κρεοπώλες, με σκοπό «να μιμηθούν αυτή τη δράση για λόγους marketing, αλλά και για λόγους κι ένας κοινωνικής ευθύνης.

Να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο ορίζοντας με τη σειρά τους ένα καλάθι προϊόντων, το οποίο θα απευθύνεται πρωτίστως στους πολίτες που έχουν ανάγκη», είπαν πηγές του ΥΠΑΝ.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθάρισαν πως για τη συγκεκριμένη δράση δεν θα προβλέπεται κάποια διάταξη, δεν θα νομοθετήσει δηλαδή το κράτος υποχρεώνοντάς τους να φτιάξουν αντίστοιχα καλάθια με αυτά των υπεραγορών τροφίμων.

Τα προϊόντα που μπαίνουν στο… πάρα πέντε, βαριές «καμπάνες» σε όσους δεν το εφαρμόζουν

Το «καλάθι προϊόντων», που θεσπίζει η κυβέρνηση ως μέτρο στήριξης για το κύμα ακρίβειας στα προϊόντα και περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον οι καταναλωτές, θα περιέχει (και) αλεύρι και όσπρια, σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές που έβαλε στο τραπέζι το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη λίστα με τις 50 κατηγορίες προϊόντων που θα περιέχει το «καλάθι νοικοκυριού» βγαίνουν τα εμφιαλωμένα νερά και τα αναψυκτικά και τη θέση τους παίρνουν τα όσπρια και το αλεύρι.

Μέσα στα όρια του καλαθιού -που θα είναι δηλωμένο στο υπουργείο Ανάπτυξης (οι αλλαγές θα πρέπει να δηλώνονται κάθε 7 ή 14 ημέρες) και αναρτημένο στις εισόδους των σούπερ μάρκετ και στην εφαρμογή e-καταναλωτής- οι αυξήσεις θα είναι πάρα πολύ χαμηλές έως και μηδενικές.

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις αρχές του Νοεμβρίου, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, και θα διατηρηθεί έως και τον προσεχή Μάρτιο.

Με τη σχετική διάταξη που αναμένεται να ενσωματωθεί ως τροπολογία σε κάποιο από τα νομοσχέδια που θα περάσουν από τη Βουλή τις επόμενες ημέρες, προβλέπονται βαριά πρόστιμα σε όσα σούπερ μάρκετ δεν εφαρμόσουν το μέτρο.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 5.000 ευρώ για κάθε μέρα που θα παραβαίνουν το μέτρο οι αλυσίδες των καταστημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου