Ανδρέας Πάτσης: Διεγράφη ο βουλευτής από τη Νέα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Διεγράφη οριστικά από τη Νέα Δημοκρατία, ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, έπειτα από τις καταγγελίες για επιχειρηματικές δραστηριότητες, με εξαγορά «κόκκινων» δανείων.

Ο βουλευτής κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μπουγά, για όσα έχουν συμβεί.

Πάντως ο ίδιος, σε ιδιωτικές του συνομιλίες, φέρεται να υποστηρίζει πως όλες του οι δραστηριότητες, είναι απολύτως νόμιμες.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ξεκάθαρη εντολή προς τα αρμόδια όργανα της ΚΟ, ώστε να διαλευκανθεί άμεση η υπόθεση και στην περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες του βουλευτή Γρεβενών, να αποδοθούν», αναφέρουν πηγές της ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Πάτσης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια – ύψους 63 εκατομμυρίων – στην τιμή των 4,3 εκατομμυρίων.

  • Ηλιόπουλος: «Το ελάχιστο η αποπομπή Πιερρακάκη και Πάτση»

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, εξαπέλυσε βέλη κατά του Ανδρέα Πάτση.

Αναλυτικότερα, ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι ο βουλευτής της ΝΔ όχι μόνο πλουτίζει από «κόκκινα» δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται στο πόθεν έσχες του, αλλά φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατομμύρια ευρώ για νομικές συμβουλές.

«Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο.

Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει.

Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου