ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΣΕ ΤΣΕΠΕΛΗ - ΦΕΡΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ερώτηση για τα Εργατικά ατυχήματα στο προσωπικό του Δήμου Ξάνθης, κατέθεσε η δημοτική παράταξη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του ΚΚΕ στο Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, για τη συνεδρίαση της Πέμπτης 27/10 (18.30).

«Επειδή, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από τους αρμόδιους φορείς, έχουν συμβεί σειρά  εργατικών ατυχημάτων στον Δήμο Ξάνθης, ζητούμε να μας ενημερώσετε για τον ακριβή αριθμό, για την σοβαρότητα και τις συνθήκες κάτω από τα οποία αυτά συνέβησαν» αναφέρει χαρακτηριστικά η δημοτική παράταξη.

Αναλυτικότερα η ερώτηση της δημοτικής παράταξης ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Ξάνθης  αναφέρει τα παρακάτω:

«Ξάνθη 25-10-2022

ΠΡΟΣ:

  • Τσέπελη Εμμανουήλ - Δήμαρχο Ξάνθης 
  • Χασάν Ογλού Φερτούν  – Αντιδήμαρχο Καθαριότητας

O κλάδος των ΟΤΑ είναι από αυτούς με το μεγαλύτερο ποσοστό εργατικών ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων, αλλά και στην σοβαρότητα τους. Τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση με τους νεκρούς και τσακισμένους εργάτες στην καθαριότητα των δήμων είναι τραγική.

Αιτία είναι η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κακοσυντηρημένα παλιά μηχανήματα, τα λειψά έως ανύπαρκτα μέσα προστασίας, η εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων. Υπεύθυνες είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, της πλειοψηφίας των δημάρχων, και ενός συστήματος που βλέπει ως κόστος την υγιεινή και ασφάλειά μας, ως κόστος την ανανέωση μηχανημάτων και υποδομών και θυσιάζει τις ζωές και την υγεία των εργαζομένων.

  • Ερωτούμε τους αρμόδιους:

-Επειδή, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από τους αρμόδιους φορείς, έχουν συμβεί σειρά  εργατικών ατυχημάτων στον Δήμο Ξάνθης, ζητούμε να μας ενημερώσετε για τον ακριβή αριθμό, για την σοβαρότητα και τις συνθήκες κάτω από τα οποία αυτά συνέβησαν.

-Τί Μέτρα Προστασίας τηρεί η Δημοτική Αρχή στα τεχνικά συνεργεία, στην καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες, τι μέτρα θα πάρει από εδώ και στο εξής για την αποφυγή παρόμοιων ατυχημάτων;

-Έχουν δοθεί τα Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όσους εργαζόμενους τα δικαιούνται στον Δήμο Ξάνθης για το έτος 2022;

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης

  • ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  • Δημοτικός Σύμβουλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου