Δήμος Ξάνθης: Η εκπαιδευτική κοινότητα «δίδαξε» ιστορία

Δεν υπάρχουν σχόλια


Τα «Ματωμένα Χώματα» στο Δημοτικό Αμφιθέατρο

Ένα από τα εμβληματικά έργα της μεγάλης συγγραφέως Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα» επέλεξε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η θεατρική διασκευή του βιβλίου ανέβηκε σε μια παράσταση, δωρεάν για το κοινό, από τους εκπαιδευτικούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο Δημοτικό Αμφιθέατρο.

Στην παράσταση συμμετείχαν οι χορωδίες από το 4ο Δημοτικό Σχολείο και το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, που απέδωσαν γνωστά πολίτικα και σμυρναίικα τραγούδια, εντείνοντας τη συγκίνηση που είχε κατακλύσει την πλατεία.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, «ανανεώνοντας» τη γνωστή αναφορά, ότι το μνημειώδες έργο της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας είναι η «Βίβλος της σύγχρονης εξόδου του Μικρασιάτικου Ελληνισμού».

Στην εκδήλωση μνήμης, τη δημοτική αρχή εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και αναπληρωτής Δημάρχου Μανώλης Φανουράκης, καθώς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Ο κ. Φανουράκης αναφέρθηκε στα τραγικά θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, που ήρθαν στην Ελλάδα και συνέχισαν να βιώνουν, τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασής τους στην πατρίδα, τον κατατρεγμό. Κάλεσε γονείς και εκπαίδευση να κρατούν ζωντανή την ιστορική μνήμη, μεταδίδοντας στα παιδιά τις αξίες και τα ιδανικά της πατρίδας μας.

Τέλος, ευχαρίστησε την Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύη Στυλιανίδου για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία, αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα της Ξάνθης για το σημαντικό έργο που επιτελεί.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου