«Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά και μετά ελάτε για διάλογο» – Παραλογισμός από τον τούρκο υπουργό Άμυνας

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Επίθεση τουρκικών ΜΜΕ στον Νίκο Δένδια

Συνεντεύξεις σε τουρκικές εφημερίδες έδωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και παρενοχλούν. «Δεν παρενοχλούμε τους Έλληνες στους αιθέρες ή στη θάλασσα αν δεν κάνουν κάτι εκείνοι» ανέφερε.

«Στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε μετά από αίτημα του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, παραδώσαμε τα έγγραφα σχετικά με τις παρενοχλήσεις και τις παραβιάσεις που έγιναν από την Ελλάδα. Και είπαμε σε εκείνη τη συνάντηση ‘σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν τους παρενοχλούμε στους αιθέρες ή στη θάλασσα, χωρίς να μας παρενοχλήσουν ή να δεν παραβιάσουν οι Έλληνες’. Τονίσαμε ότι σίγουρα υπάρχει προηγούμενο. Τους είπαμε πως ήρθαν μέχρι το Νταλάμαν, στο Ντίντι και στη Ντάτσα και παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της ηπειρωτικής μας χώρας, δείτε το από αυτή την οπτική γωνία», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, για τα νησιά ο Ακάρ επανέλαβε τις γνωστές θέσεις λέγοντας ότι η Τουρκία θέλει διάλογο, αλλά τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν:

«Θεωρούμε ότι τα ελληνοτουρκικά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν, ακόμη και αν δεν μπορούν να επιλυθούν, μπορούν να διατηρηθούν υπό έλεγχο και ότι πρέπει να τα λύσουμε και να τα διαχειριστούμε με τρόπο που να μην βλάπτει τις χώρες μας, την περιοχή και το ΝΑΤΟ.

Στρατιωτικοποιήσατε τα νησιά παρόλο που στο 12ο και 14ο άρθρο των Συμφωνιών της Λωζάνης και των Παρισίων αναφέρουν ξεκάθαρα ότι αυτά τα νησιά δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν.

Μας έχετε βάλει να αντιμετωπίζουμε το παράδοξο με τα 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου.

Παρόλα αυτά λέμε να κάτσουμε να μιλήσουμε. Άλλοι μιλούν για την Ελλάδα. Λέμε να κάτσουμε να μιλήσουν μεταξύ μας. Τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν στο πλαίσιο των συνθηκών. Αυτό είναι εντελώς αντίθετο με τις συνθήκες.

Επιπλέον, πρέπει να φανεί ότι οι προσπάθειες εξοπλισμού της Ελλάδας στην ηπειρωτική ή στα νησιά είναι μια μάταιη προσπάθεια και η μεγαλύτερη ζημιά είναι για την ευημερία του ελληνικού λαού».

  • Επίθεση τουρκικών ΜΜΕ σε Δένδια

Τουρκικά ΜΜΕ στοχοποιούν τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για τις χθεσινές δηλώσεις του στον Ζελένσκι σχετικά με την Τουρκία. Επίσης, θεωρούν πρόκληση τις πτήσεις ελληνικών μαχητικών στην Ξάνθη και την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σαμοθράκη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global ανέφερε: «H Aθήνα μέσα σε μια ημέρα με τρια διαδοχικά βήματα έδειξε πως δεν έχει στόχο να μειώσει την ένταση. Ελληνικά μαχητικά και ελικόπτερα πραγματοποίησαν χαμηλές πτήσεις πάνω απο τα “τουρκικά” χωριά στην Ξάνθη, στη Δυτική Θράκη. Την ίδια ώρα η Πρόεδρος της Ελλάδας επισκέφθηκε ένα απο τα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, απέναντι απο τα Δαρδανέλια.

Συμμετείχε στις τελετές απελευθέρωσης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες και δίχως να κατονομάζει στόχευσε την Τουρκία. Και πάλι σήμερα ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Κίεβο έκανε μια δήλωση με αυξημένη δόση προκλητικότητας.

Είπε στον Ζελένσκι “κανένας δεν μπορεί να σας καταλάβει καλύτερα από εμάς, στα ανατολικά μας σύνορα έχουμε έναν γείτονα που μας απειλεί με πόλεμο, που ισχυρίζεται πως του ανήκουν τα εδάφη μας και μας απειλεί συνέχεις τονίζοντας πως ‘θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου