Έντονη τουρκική προκλητικότητα στον Έβρο με στόχο την πρόκληση θερμού επεισοδίου κατήγγειλε ο Λευτέρης Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως οι αρχές της χώρας μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυξημένη επιφυλακή.

Έντονη τουρκική προκλητικότητα παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στη μεθόριο του Έβρου που έχει ως στόχο ακόμη και την πρόκληση θερμού επεισοδίου σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου. Για το λόγο αυτό οι ελληνικές αρχές στην περιοχή, βρίσκονται όπως είναι φυσικό σε αυξημένη επιφυλακή.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής το μέλος της κυβέρνησης ανέφερε απευθυνόμενος στην εθνική αντιπροσωπεία: «Θέλω να σας επισημάνω ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πάνω στις νησίδες του Έβρου – και με την ιδιαιτερότητα που υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή – μια αρκετά προκλητική συμπεριφορά από πλευράς τουρκικών αρχών προκειμένου να ωθήσουν τα πράγματα στη δημιουργία και ενός μεθοριακού επεισοδίου. Είμαστε ψύχραιμοι και αποφασισμένοι. Παρακολουθούμε και ενεργούμε ότι επιβάλλει το εθνικό συμφέρον».

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τους 38 μετανάστες, χαρακτήρισε ακατανόητη την επιλογή της αντιπολίτευσης να επαναφέρει το θέμα, τη στιγμή μάλιστα που οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν απαντήσει ότι η νησίδα βρισκόταν επί τουρκικής επικράτειας. «Οι 38 μετανάστες σύμφωνα με τα στίγματα βρίσκονταν επί τουρκικού εδάφους αδιαμφισβήτητα. Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε με βασικό μοχλό τα μηνύματα της ΜΚΟ Human Rights 360 αξιολογήθηκε ως υποκινούμενος με σκοπό να διευκολυνθεί ο τουρκικός σχεδιασμός για κατασκευασμένα συνοριακά επεισόδια. Και το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να χρησιμοποιείται μια αρκετά ύποπτη επιχειρησιακή τακτική από τις τουρκικές αρχές» ήταν τα λόγια του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου