Απονομή Μαθητικών βραβείων στην ακριτική Σταυρούπολη Ξάνθης, από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Τάσο Κ. Κοντογιαννίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε  σήμερα στο σχολικό συγκρότημα της ακριτικής Σταυρούπολης Ξάνθης, η εκδήλωση της απονομής των  ετησίων χρηματικών βραβείων στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και στους πρώτους και αριστούχους  όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου της σχολικής περιόδου 2021-22.Τα βραβεία είναι χορηγία του δημοσιογράφου και συγγραφέα κ. Τάσο Κοντογιαννίδη,  ο οποίος φοίτησε ως μαθητής  στο σχολείο αυτό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Σταυρουπόλεως Απόστολος Ελευθεριάδης, η διευθύντρια  Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ Μάλαμα Σιδηροπούλου,  εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, άλλοι επίσημοι και γονείς των παιδιών.

Ο κ. Κοντογιαννίδης στην ομιλία του απηύθυνε συμβουλές στους μαθητές, τι πρέπει να κάνουν στην ζωή τους, τι να προσέχουν και τι να αποφεύγουν.  Τους συμβούλεψε να είναι επιμελείς  να βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον, να πλάθουν όνειρα για τη ζωή, να μοχθούν για να τα υλοποιήσουν και να βγούν σωστοί πολίτες στην κοινωνία. Να αποκτούν γνώσεις οι οποίες θα είναι γι αυτούς το κλειδί  με το οποίο θα ανοίγουν τις πόρτες της επιτυχίας.

Τους συνέστησε επίσης να είναι ευπρεπείς και με καλή συμπεριφορά  στην κοινωνία.  Να μην προβαίνουν σε προκλητικές αντικοινωνικές συμπεριφορές που τους προσβάλλουν, και πολύ περισσότερο να αποφεύγουν τα ναρκωτικά, την σύγχρονη μάστιγα που καταστρέφουν τη νεολαία μας και βάζουν σε μεγάλες περιπέτειες τις οικογένειες τους.

Ο κ. Κοντογιαννίδης, εκτός από τα  χρηματικά βραβεία, κάλυψε και τα έξοδα της ετήσιας σχολικής  εκδρομής πρόσφερε διάφορα δώρα σε όλα τα παιδιά που είναι φτωχών οικογενειών, ενώ πρόσφερε και σημαντικό χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθη.

Στην εκδήλωση  απηύθυνε με μήνυμα της χαιρετισμό η  Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο οποίο τόνισε: «Με αισθήματα χαράς στις μαθήτριες και μαθητές της Σταυρούπολης Ξάνθης που ζουν και σπουδάζουν στον τόπο καταγωγής της μητέρας μου με τον οποίο με συνδέουν βαθύτατοι συναισθηματικοί δεσμοί διαμορφωμένοι από τα παιδικά μου ακόμη χρόνια. Θα ήθελα να συγχαρώ τους νεοεισαχθέντες στα ΑΕΙ της σχολικής περιόδου 2021-2022 και να τους ευχηθώ καλό ακαδημαϊκό βίο καθώς και όλους τους μαθητές και μαθήτριες που αρίστευσαν. Χάρη στην ευγενική χορηγία του συμπατριώτη μας  δημοσιογράφου Τάσου Κοντογιαννίδη τα βραβεία είναι και χρηματικά. Η αριστεία όμως στην εκπαιδευτική διαδικασία στην κατάκτηση της γνώσης είναι από μόνη της το πολυτιμότερο έπαθλο. Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.»

Διαβάστηκαν συγχαρητήρια μηνύματα που απέστειλαν για τους επιτυχόντες, με ευχές και συμβουλές, ο ξανθιώτης ποδοσφαιριστής Αντώνης Αντωνιάδης που  τους προέτρεψε να ασχολούνται  στον ελεύθερο χρόνο τους με τον αθλητισμό, συνέστησε μελέτη στα μαθήματα  για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Στη ζωή, τόνισε, τίποτα δεν χαρίζεται Αποκτάται και κατακτιέται μόνο με σκληρή εργασία. Ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος, τους συνέστησε να είναι επιμελείς, να αποφεύγουν προκλητικές αντικοινωνικές συμπεριφορές, και να μην αγγίζουν τα ναρκωτικά, την σύγχρονη μάστιγα που καταστρέφουν τη νεολαία μας.

Οι βραβευθέντες μαθητές και μαθήτριες: Γεωργία Ελευθεριάδου, Κωνσταντίνα Κεφαλά, Ελένη Κεβεντζίδου, Μιχαέλα Γρηγοριάδου, Δημήτριος Πασχάλης, Ανδριάνα Γεκτίδου, Γρηγόριος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Καρασακαλίδης, Κυριακή Κουτελίδου, Συμέλα Πολυτσίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου