Βίντεο-σοκ από τον Έβρο: Τούρκοι ξυλοκοπούν μετανάστες στα σύνορα

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Eλάτε να μας πάρετε» λένε στις ελληνικές αρχές

Εκκλήσεις στους Έλληνες στρατιωτικούς να τους σώσουν στα σύνορα του Έβρου απευθύνουν μετανάστες οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν από Τούρκους αστυνομικούς.
Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει Τούρκους αστυνομικούς να χτυπούν με απίστευτη βιαιότητα άνδρες, γυναίκες και παιδιά, με τα ουρλιαχτά τους να προκαλούν ανατριχίλα.

Τα πλάνα με τις πρωτοφανείς αγριότητες των Τούρκων ενστόλων εις βάρος αβοήθητων ανθρώπων προκαλούν αποτροπιασμό.


Σε άλλο βίντεο που δημοσίευεσε ο Σκαϊ φαίνονται οι μετανάστες να ζητούν από τους Έλληνες στρατιωτικούς να τους σώσουν από τις αγριότητες των Τούρκων.

«Ελάτε να μας πάρετε. Είμαστε 94 άνθρωποι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Μας έστειλε η οργάνωση DCR και μας είπε να περιμένουμε εδώ να έρθετε να μας πάρετε», λένε οι μετανάστες στις ελληνικές Αρχές.



Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού

Η Τουρκία εργαλειοποιεί σε σταθερή βάση το μεταναστευτικό και το χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης τόσο προς τη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη, με διπλωματικούς και στρατιωτικούς αναλυτές, να το εντάσσουν στα σενάρια μίας «προβοκάτσιας» από την πλευρά της Άγκυρας αλλά και ενός ενδεχόμενου ατυχήματος.

Η αδυναμία της ΕΕ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα δίνουν στην Άγκυρα το περιθώριο να το αξιοποιεί πολλαπλά. Για την Τουρκία το μεταναστευτικό εκλαμβάνεται ως ένα πεδίο στο οποίο μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα ως την πλευρά που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και παράλληλα να επενδύσει στο θυμικό της διεθνούς κοινότητας.

Η υπόθεση των 92 μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί στον Έβρο και διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές και η κίνηση της Αθήνας να προχωρήσει σε διεθνοποίηση του ζητήματος, εξαγρίωσε την Άγκυρα η οποία θέλησε να περάσει στην αντεπίθεση. Ωστόσο βίντεο σαν τα παραπάνω αποκαλύπτουν το σκληρό πρόσωπό της Τουρκίας και την εκθέτουν για ακόμη μία φορά στην Ευρώπη.

Πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου