Στις 8 Οκτωβρίου του 2023 οι αυτοδιοικητικές εκλογές – Η παρότρυνση Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια


Μπορεί η ατζέντα του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου να ήταν πλούσια σε επίπεδο κυβερνητικού έργου, ωστόσο συζήτησε έγινε και για τις εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της κάλπης άνοιξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καθώς απευθυνόμενος στους υπουργούς του επισήμανε ότι προηγούνται οι εθνικές εκλογές των αυτοδιοικητικών, παρότι αυτό δεν συμβαίνει συχνά και γι’ αυτό ζήτησε οι γαλάζιοι τοπικοί άρχοντες να βάλουν «πλάτη» στην εκλογική διαδικασία και στην προσέλκυση ψηφοφόρων, καθώς η πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής είναι κρίσιμη, καθώς θα αποτυπωθεί η πρώτη ισορροπία δυνάμεων. Ωστόσο από το υπουργικό συμβούλιο βγήκε και μια είδηση.

Η ημερομηνία των περιφερειακών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Αυτές θα γίνουν στις 8 και στις 15 Οκτωβρίου του 2023 (πρώτος και δεύτερος γύρος), όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Η Κυβέρνηση ξεδιπλώνει ένα σχέδιο που συνδυάζει τη βιώσιμη ανάπτυξη με την κοινωνική συνοχή, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους. Στα τρία χρόνια διακυβέρνησης, το έργο για τους Δήμους και τις Περιφέρειες συνοψίζεται στο τρίπτυχο ανάπτυξη-ανθεκτικότητα-κυβερνησιμότητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβερνησιμότητα περιλαμβάνει όλες τις θεσμικές παρεμβάσεις που έγιναν από το 2019 και μετά, προκειμένου οι Δήμοι να κυβερνηθούν στοιχειωδώς, γιατί «δεν θα μπορούσαν να έχουν υλοποιήσει τίποτα αν ήταν έρμαιοι συνεχώς των μειοψηφιών, οι οποίες δεν ήταν εκεί για να εκφράσουν τα συμφέροντα του τόπου, αλλά για να βάλουν τρικλοποδιές στους εκλεγμένους Δημάρχους και Περιφερειάρχες ώστε να μην υλοποιήσουν το έργο τους. Και αυτό οφειλόταν σε μία πρωτοφανή α λα καρτ απλή αναλογική, που εφάρμοσε η προηγούμενη Κυβέρνηση».

Πρόσθεσε τέλος ότι «ψηφίστηκε νέος εκλογικός νόμος για τους Ο.Τ.Α. και έτσι στις 8 Οκτωβρίου 2023 που θα γίνουν οι επόμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, ο νόμος αυτός θα δίνει τη δυνατότητα στον Δήμαρχο και στον Περιφερειάρχη που θα εκλεγεί, να υλοποιήσει το πρόγραμμα το οποίο με την ψήφο τους επέλεξαν οι πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου