Ανατιμήσεις: Εφιαλτικές προβλέψεις για την τιμή της φέτας- Μπορεί να αγγίξει τα 15 ευρώ το κιλό

Δεν υπάρχουν σχόλια


Τρομακτικές είναι οι πληροφορίες, που έρχονται στη δημοσιότητα, όσον αφορά την αύξηση, που θα «δουν» εκατοντάδες προϊόντα από 1ης Οκτωβρίου. Μεταξύ των βασικών ειδών διατροφής, που τη τιμή του θα πάρει την… ανιούσα είναι και ένα από τα αγαπημένα των Ελλήνων, η φέτα, η τιμή της οποίας μπορεί να αγγίξει και τα 15 ευρώ το κιλό!

Η εξήγηση της πιθανής (απότομης) αύξησης στη φέτα, η οποία αποτελεί εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας, φαίνεται πως είναι η μείωση της παραγωγής του γάλακτος, ο οποίος δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο έλλειψης γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.

Μάλιστα, αλυσίδες μεγάλων σούπερ μάρκετ της χώρας, έχουν ήδη λίστες με νέες τιμές των προϊόντων για τον Οκτώβριο, ο οποίος θα είναι αρκετά… δύσκολος.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στον Real Fm, ο πρόεδρος της Ένωσης Μικρών και Μεσαίων Σούπερ Μάρκετ, Γιάννης Πηλίδης σημείωσε ότι «οι αυξήσεις παρατηρούνται γενικά κάθε μήνα στα προϊόντα, που έρχονται στα ράφια και αγγίζουν το 4% έως 12%».

Όσον αφορά τον Οκτώβριο, προέβλεψε ότι θα σημειωθούν αυξήσεις σε αυγά, σε κάποια κατεψυγμένα λαχανικά, σε κάποια αλλαντικά και τυροκομικά, όπως και σε απορρυπαντικά και καλλυντικά».

Από τη λίστα των αυξήσεων δεν θα ξεφύγει το ελαιόλαδο, στο οποίο έχει ήδη γίνει ανατίμηση και ακολουθούν κι άλλες.

Μάλιστα, ο κ. Πηλίδης υπογράμμισε και τον κίνδυνο για ελλείψεις γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, για τον προσεχή χειμώνα, επειδή ακριβώς είναι σημαντικά μειωμένη η παραγωγή γάλακτος, οπότε το αποτέλεσμα είναι το προϊόν να γίνει δυσέρευτο και να ανεβαίνει η τιμή του.

  • Γι’ αυτό και δεν απέκλεισε η τιμή της φέτας να φτάσει έως και τα 15 ευρώ το κιλό!




























Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου