Εθνική Γραμμή Καταγγελιών για την αναφορά περιστατικών κακοποίησης ζώων στον τηλεφωνικό αριθμό 10410

Δεν υπάρχουν σχόλια


Από σήμερα 04 Οκτωβρίου 2022 Παγκόσμια Ημέρα Ζώων λειτουργεί η Εθνική Γραμμή Καταγγελιών για την αναφορά περιστατικών κακοποίησης ζώων στον τηλεφωνικό αριθμό 10410*(ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ έως σήμερα) από το Τμήμα Προστασίας Ζώων της Δ/νσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ.

*Δεν είναι γνωστό ακόμα και σε αυτούς, αν υπάρξουν κινήσεις για δωρεάν κλήση στον αριθμό αυτόν.

Είναι ένα σημαντικό βήμα στη χώρα μας, ΑΛΛΑ δεν είναι πανάκεια στην κακοποίηση ζώων. Το Τμήμα αυτό έχει συντονιστικό και επιβλέποντα ρόλο προς τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας. Επομένως, ενημερώνει κι επιβλέπει την πορεία των καταγγελιών. Δε σχηματίζει δικογραφίες.

ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

🔸Η Γραμμή είναι ένα ακόμα εργαλείο για παροχή πληροφοριών σχετικά με την κακοποίηση ζώων.

🔸Δεν αφαιρείται η δυνατότητά σας για υποβολή καταγγελίας.

🔸Δεν αφαιρείται η υποχρέωση σας να υποβάλετε την καταγγελία, αλλά και να δώσετε ένορκη μαρτυρική κατάθεση για όσα είδατε, όταν κληθείτε από την ΕΛ.ΑΣ. Η υπηρεσία αυτή θα βοηθήσει στο να σχηματιστεί μία δικογραφία από το τοπικό Α.Τ. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν παρούσα, όταν συνέβη το αδίκημα. Άρα, η κατάθεσή σας είναι απαραίτητη.

🔸Η ύπαρξη της γραμμής δε σημαίνει μετάθεση ευθύνης. Το χειρότερο θα ήταν ο καθένας να κάνει ανώνυμα τηλεφωνήματα, να καταγγέλλει και να μη δίνει τα στοιχεία του. Οι υποθέσεις που θα αντιμετωπιστούν έτσι πιθανότατα δεν θα φτάσουν σε δίκη.

🔸Μπορείτε να συνεχίσετε να υποβάλετε γραπτώς καταγγελία μέσω e-mail σύμφωνα με τη “Διαδικασία καταγγελίας για μη τήρηση όρων ευζωίας ή εκμετάλλευσης ζώου μέσω email” https://reportanimalabusegreece.blogspot.com/…/email…, μέχρι να δημιουργηθεί και η ψηφιακή εφαρμογή.

Το mail genast@astynomia.gr που αναφέρεται εντός, θα οδηγεί την ηλεκτρονική επιστολή σας στο Τμήμα Προστασίας Ζώων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου