Μόνο οι ανεμβολίαστοι καθηγητές θα κάνουν Rapid test

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


“Μόνο οι ανεμβολίαστοι καθηγητές θα κάνουν Rapid test, ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού θα μένουν πέντε μέρες καραντίνα”. Αυτό επεσήμανε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η οποία λίγες μέρες πριν από την έναρξη των σχολείων [12/9], επεσήμανε ότι η φέτος η μάσκα για μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι προαιρετική.

“Τα σχολεία θα ανοίξουν με τη μάσκα να είναι προαιρετική για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ τα παιδιά δεν θα υποβάλλονται πλέον σε τεστ, σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς που θα πρέπει να κάνουν rapid ή PCR τεστ 48 ώρες πριν πάνε στο σχολείο και το οποίο θα πληρώνουν οι ίδιοι”, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Για τους καθηγητές, ισχύει πως όσοι είναι ανεμβολίαστοι, θα πρέπει να κάνουν rapid test. Τα παιδιά, εμβολιασμένα ή ανεμβολίαστα, δεν υποχρεούνται να κάνουν τεστ», τόνισε η Νίκη Κεραμέως και υπενθύμισε πως υπάρχει το πρωτόκολλο για απομόνωση πέντε ημερών για όποιον νοσήσει.

Αναφερόμενη στο γεγονός πως φέτος το πρωτόκολλο είναι διαφορετικό, η υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα σε σχέση με την περασμένη σχολική χρονιά αφού «έχουν νοσήσει πολλοί, έχουν εμβολιαστεί πολλοί, οι μεταλλάξεις είναι διαφορετικές». «Σχεδόν πουθενά στον κόσμο, όπου έχουν ανοίξει τα σχολεία, δεν υπάρχουν μέτρα, αλλά συστάσεις, όπως ομόφωνα αποφάσισε και στην Ελλάδα η Επιτροπή των ειδικών την περασμένη εβδομάδα», πρόσθεσε.

«Τα σχολεία ανοίγουν την Δευτέρα με τους περισσότερους εκπαιδευτικούς των τελευταίων χρόνων. Από το 2008 έως το 2020 δεν είχε διοριστεί κανένας εκπαιδευτικός, ενώ έφευγαν σε σύνταξη 4.000-5.000 τον χρόνο. Η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει 25.000 διορισμούς εκπαιδευτικών», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε, η επιστροφή στο σχολείο γίνεται με καινοτομίες, όπως η επέκταση ωραρίου στο ολοήμερο σχολείο «όπου αφενός αναβαθμίζεται το εκπαιδευτικό έργο, αφετέρου έχουμε στήριξη της οικογένειας αφού είναι άλλο να πρέπει να φύγεις στις 15:00 από την δουλειά σου και άλλο στις 17:00».

Για τη θέρμανση στα σχολεία είπε ότι «πληρώνεται από τους δήμους. Το ΥΠΕΣ έχει λάβει ειδική μέριμνα για χρηματοδότηση των δήμων, λόγω της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, για να θερμαίνονται οι σχολικές αίθουσες».

Σχετικά με τις ανακοινώσεις, σημείωσε ότι «το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, το πρόγραμμα όλης της χρονιάς. Τα τρίμηνα, τα τετράμηνα, πότε θα γίνουν οι κληρώσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα σχολεία, πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές. Δεν μας πίστευαν οι συντάκτες ότι ανακοινώσαμε από τώρα τις ημερομηνίες για τις πανελλήνιες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου