Food Pass: Ποιοι θα πάρουν τα 300 ευρώ – Πότε οι πληρωμές

Δεν υπάρχουν σχόλια


Στη ΔΕΘ πρόκειται να ανακοινωθεί και με τον πλέον επίσημο τρόπο το Food Pass – το τρίτο επίδομα που εξετάσει η κυβέρνηση έπειτα από τις επιδοτήσει σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα.

Αν και οι οριστικές αποφάσεις εκκρεμούν, το Food Pass φαίνεται πως έχει «κλειδώσει», με το ποσό να ανέρχεται ανάμεσα σε 200 και 300 ευρώ.

Η επιταγή ακρίβειας για τρόφιμα θα δοθεί εφάπαξ σε οικογένειες, που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, με στόχο να στηριχτούν όσοι πλήττονται περισσότερο από την αύξηση του πληθωρισμού και την ακρίβεια, όπως:

  • χαμηλοσυνταξιούχοι,
  • άνεργοι και
  • ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η πληρωμή θα γίνει κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων, όταν – σύμφωνα με εκτιμήσεις – θα έχει βαθύνει η ενεργειακή κρίση και θα έχουν αυξηθεί ακόμη παραπάνω οι ανάγκες των νοικοκυριών.

Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση θα επιδοτήσει τις αγορές του σούπερ μάρκετ για έναν μήνα για ευάλωτες ομάδες.

  • Αντιδράσεις από τους κρεοπώλες

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) Οικονομικών – με επιστολή της προς τα συναρμόδια υπουργεία – διαμαρτυρήθηκε σχετικά με τη χορήγηση του Food Pass στα σούπερ μάρκετ.

Στην επιστολή της ομοσπονδίας, την οποία κοινοποίησε και στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και στη ΓΣΕΒΕΕ, σημειώνεται ότι εάν το μέτρο εξαργύρωσης του επιδόματος τροφίμων αφορά μόνο στις αλυσίδες τροφίμων τότε απαξιώνεται ο κλάδος των κρεοπωλών και «εντείνεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός, εφόσον κατευθύνεται ο καταναλωτή σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες».

Στο πλαίσιο αυτό, οι κρεοπώλες ζητούν να διευθυνθεί η λίστα των επαγγελματιών όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να εξαργυρώσει το εν λόγω βοήθημα.

Πηγή:dikaiologitika.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου