Δυστυχώς και νέα επιβεβαίωση του ΘΠΕ: Ετοιμοι απο Αδριανούπολη οι χιλιάδες πρόσφυγες προς τον Εβρο

Δεν υπάρχουν σχόλια


Από
 το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, είχαμε αποκαλύψει ότι η Τουρκία, με βάση την Αδριανού
πολη, θα εργαλειοποιήσει τους λαθρομετανάστες και θα τους στείλει προς τον Εβρο, ασκώντας τη δική της πίεση προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

Εξι μήνες μετά, η αποκάλυψή μας, δυστυχώς πραγματοποιείται, η Τουρκία όχι μόνο βάζει μπροστά τους πρόσφυγες – λαθρομετανάστες, τους συντονίζει και τους κατευθύνει επιθετικά προς τη χώρα μας.

Μάλιστα, αύριο συναντώνται στη Θράκη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος με τον Βούλγαρο ομόλογό του στην Αλεξανδρούπολη για το θέμα αυτό, ενώ όλος ο αμυντικός μηχανισμός στον Εβρο είναι σε απόλυτη ετοιμότητα.

Τι είχαμε γράψει:

Στις 27 Μαρτίου, είχαμε αποκαλύψει ότι “στην Αδριανούπολη έγινε άτυπη σύσκεψη υπο τον Υπουργό Αμυνας της Τουρκίας, και συζητήθηκε παρουσία ανώτερων στρατιωτικών στελεχών το δεύτερο πλάνο για την διαχείριση της κατάστασης στον Εβρο αλλά και προς την Βουλγαρία, θέμα που μπήκε για πρώτη φορά στο τραπέζι του σχεδιασμού, αφού μέχρι χθες, οι δύο χώρες δια των ηγετών τους, διακήρυτταν ότι έχουν καταρχήν συμφωνήσει στα βασικά μιας διασυνοριακής συνεργασίας.”

Και σημειώναμε: “Η αλήθεια όμως είναι ότι η Βουλγαρία, τόσο κλείνοντας τα σύνορά της απο και προς την Τουρκία, όσο και με την ουδέτερη στάση που τήρησε κατ’ ουσία στην επιχειρούμενη απο την Τουρκία εισβολή στον Εβρο, δεν έχει πλέον και την καλύτερη εικόνα στα μάτια του Σουλτάνου Ερντογάν.

Παράλληλα, ο Ερντογάν ξέρει ότι το παιχνίδι της διπλωματίας με Αλβανία και Κόσοβο, δεν θα περάσει προς την Ε.Ε. και έτσι αναθεωρεί τις απόψεις του να περιοριστεί μόνο προς Ελλάδα και Κύπρο, εντείνοντας τις πιέσεις για συνδιαχείριση στη Μεσόγειο.

Οι επιτελείς του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, έχουν πειστεί ότι ο Ερντογάν δεν θα μείνει άπραγος.

Μπορεί ο λαός του να ψυχορραγεί απο τον Κορονοϊό και την μεγάλη οικονομική κρίση που έχει εδώ και οκτώ μήνες, όμως εκείνος ενδιαφέρεται για τις οικογενειακές και πολιτικές του μπιζνες!

  • Ενα είναι βέβαιο!
  • Οτι τον Ερντογάν, θα τον ξαναβρούμε μπροστά μας!”


Θεοδωρικάκος: Είμαστε πανέτοιμοι

Στην απόλυτη αποτελεσματικότητα του σχεδίου ΑΚΡΙΤΑΣ για τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, στον Έβρο, αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM 97,8 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Ο Υπουργός τόνισε πως τα σύνορα της χώρας είναι απροσπέλαστα, παρά τη συνεχή προσπάθεια εργαλειοποίησης παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό παροτρύνονται οργανωμένα, μέσω καμπάνιας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, να εισέλθουν μαζικά στην Ελλάδα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε πως θα συναντηθεί αύριο στην Αλεξανδρούπολη με τον Βούλγαρο ομόλογό του , για να δοθεί σε όλο τον κόσμο μήνυμα κοινής αντιμετώπισης της απειλής που δέχονται τα Ευρωπαϊκά σύνορα με την Τουρκία, στον Έβρο. Επιπροσθέτως, επεσήμανε πως η Ελλάδα θα διεκδικήσει από την Ε.Ε. να στηρίξει οικονομικά την επιμήκυνση του τείχους κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία. 

«Τα σύνορά μας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα, χάρη στην εφαρμογή του σχεδίου ΑΚΡΙΤΑΣ. Η ΕΛ.ΑΣ. περιπολεί 24 ώρες το 24ωρο, σε λειτουργία ηλεκτρονικό, αυτοματοποιημένο σύστημα επιτήρησης, άμεση επέκταση του φράκτη»

Η  ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς, της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία συνεργάζεται άριστα με τον Ελληνικό Στρατό και με τους πολίτες του Έβρου μέσα από το σχέδιο ΑΚΡΙΤΑΣ, είναι απόλυτη. Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα, διότι  περιπολούν χιλιάδες Έλληνες αστυνομικοί 24 ώρες το 24ωρο, σε αρκετές περιπτώσεις από κοινού με τους στρατιώτες μας.

Υπάρχει το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό αυτοματοποιημένο σύστημα επιτήρησης των συνόρων και επίσης υπάρχουν 37,5 χιλιόμετρα φράχτη τεχνητού εμποδίου τα οποία συμβάλλουν πάρα πολύ θετικά σε αυτή την προσπάθεια . 

«Συνεχής η εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας και οργανωμένη διαδικτυακή καμπάνια μέσα από τα social media που παροτρύνει παράτυπους μετανάστες να εισέλθουν μαζικά στην Ελλάδα»

Η εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας είναι συνεχής και δεν έχει σταματήσει ποτέ. Τον Αύγουστο επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα παρανόμως 40.000 παράτυποι μετανάστες και απ’ την αρχή του χρόνου ο αριθμός αυτό είναι πάνω από 150.000.  

Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι πως αυτή η προσπάθεια ενισχύεται με μια οργανωμένη διαδικτυακή καμπάνια, μια καμπάνια μέσα από τα social media, η οποία παροτρύνει τους μετανάστες, ιδιαίτερα τους Σύριους να στραφούν προς την Ελλάδα και να συγκεντρωθούν και να το κάνουνε με μαζικό τρόπο. Είτε το κάνουν κατά μήκος των 150 χιλιομέτρων, είτε το κάνουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα, απόλυτη περιφρούρηση, τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα. Τα σύνορά μας, τα οποία είναι σύνορα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, θα έλεγα είναι σύνορα γενικότερα του Δυτικού Κόσμου με την Τουρκία, φυλάσσονται σε απόλυτο βαθμό.

«Πρόκειται να συναντηθώ, αύριο, με τον βούλγαρο ομόλογό μου στην Αλεξανδρούπολη, το νέο γεωστρατηγικό και ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής, για να στείλουμε μήνυμα από κοινού πως τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία είναι απροσπέλαστα.»Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου