«Πονοκέφαλος» οι αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων στα φοιτητικά σπίτια

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


«Οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν σε μεσιτικά γραφεία και να τηρούν τις νόμιμες διαδικασίες, πάντα με τον ιδιοκτήτη ή τον πληρεξούσιο δικηγόρο»

Αναφορά στην κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των ενοικίων αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές ως προς την εύρεση φοιτητικής κατοικίας έκανε ο Γιάννης Ρεβύθης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος.

Ο κ. Ρεβύθης μίλησε για τις τιμές των ενοικίων που έχουν εκτοξευθεί και η ενοικίαση σπιτιού προκαλεί «πονοκέφαλο».

«Εμείς προτείνουμε στους πελάτες μας, ακόμα και στους φοιτητές, να αγοράσουν ένα σπίτι και να το αποπληρώνουν για 3-5 χρόνια, όσο ο φοιτητής φοιτά και αργότερα να κάνει την απόσβεσή του. Και εάν το πουλήσει αργότερα, και να κερδίσει κάτι από την υπεραξία και να μην έχει πρόβλημα στην εξεύρεση κατοικίας», ανέφερε αρχικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν σπίτια προς ενοικίαση, ο κ. Ρεβύθης απάντησε: «υπάρχουν σπίτια, οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν σε μεσιτικά γραφεία, και να τηρούν τις νόμιμες διαδικασίες, πάντα με τον ιδιοκτήτη ή τον πληρεξούσιο δικηγόρο. Πάντα να βλέπουν τα σπίτια με το φως της ημέρας και όχι βράδυ, να ρωτούν για τα κοινόχρηστα και το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν σπίτια και δεν χρειάζεται να είναι έξω από την πύλη του εκπαιδευτικού ιδρύματος, ας είναι και λίγο πιο μακριά».

Τέλος, το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος τόνισε: «Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που είδαμε με καλό μάτι αλλά περιμένουμε τις διευκρινίσεις από τα αρμόδια υπουργεία, είδαμε πως ανακαινίζουν χιλιάδες φοιτητικές κατοικίες αλλά θα κατασκευαστούν κιόλας. Είναι σημαντικές αυτές οι αλλαγές, καθώς και ο αναπτυξιακός νόμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου