Ο Α. Συρίγος χωρίς τον εργολάβο Τριμίντζιο με Εύη, Φερτούν, Τσέπελη στο ακίνητο του Εμφιετζόγλου για δημοτικό σχολείο

Δεν υπάρχουν σχόλια


*Στο δελτίο τύπου μετά την αποκάλυψη του "Μ" για το βοσκοτόπι του Στάμου, δεν γίνεται καμιά αναφορά στο νέο δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης.

Με δελτίο τύπου στο οποίο όμως δεν γίνεται καμιά αναφορά στο οικόπεδο σκάνδαλο με το "βοσκοτόπι" του μεγαλοεργολάβου Στάμου Τριμίτζιου, ο Δήμος Ξάνθης επανέρχεται στο θέμα του δημοτικού σχολείου στο Δροσερό στο ακίνητο Εμφιετζόγλου, στον ίδιο χώρο δηλαδή που... "κάποτε" υπόσχονταν "τζαμί' στον Αείμνηστο "Ψευτομουφτή" Ξάνθης Αμέτ Μετέ, αναφέροντας τα παρακάτω: 

Τη διαβεβαίωση ότι θα δρομολογηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ανέγερση μιας σχολικής μονάδας «που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός καλού δημοτικού σχολείου» εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, κατά την επίσκεψή του στο Δροσερό.

Σήμερα το μεσημέρι, δύο μέρες μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και ο Υφυπουργός, καθώς και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Εύη Στυλιανίδου επισκέφθηκαν το ακίνητο, που πρόσφατα περιήλθε στο Ινστιτούτο Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας και για το οποίο η δημοτική αρχή σχεδιάζει τη δημιουργία ενός Δημοτικού Σχολείου.

Ο κ. Συρίγος επισήμανε ότι βασικό μέλημα, είναι ο χαρακτηρισμός του ακινήτου ως «χώρος εκπαίδευσης» και τόνισε ότι η συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο, τον Δήμο Ξάνθης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ θα εστιάσει στην προσπάθεια για την αποφυγή των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, που θα προκύψουν, σε κεντρικό επίπεδο.

«Προτεραιότητά μας είναι πάντα η δημόσια εκπαίδευση. Όταν αυτή αφορά σε έναν οικισμό, όπως το Δροσερό, αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία», σημείωσε.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι ξεκινά μια περίοδος συνεργασίας για την επίτευξη του στόχου, «τη δημιουργία ενός σύγχρονου, πρότυπου Δημοτικού Σχολείου για τα παιδιά του Δήμου μας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί, ότι το απόγευμα ο κ. Συρίγος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην παρουσίαση του βιβλίου που συνυπογράφει με τον Ευάνθη Παπαβασιλείου, με τίτλο «Μικρασιατική Καταστροφή 50 ερωτήματα και απαντήσεις», εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Υπενθυμίζουμε οτι στο προηγούμενο δελτίο τύπου για το ίδιο θέμα, ο Δήμος Ξάνθης ανέφερε μεταξύ άλλων για την συνάντησή του με τον ΣΥΡΙΓΟ τα παρακάτω:

".... ο Τσέπελης ζήτησε τη συνεργασία του ΣΥΡΙΓΟΥ για την αγορά οικοπέδου εντός σχεδίου πόλεως και συγκεκριμένα στην περιοχή Πετρελαιοαποθηκών, για την ανέγερση Γυμνασίου -έργο για το οποίο ο Δήμος Ξάνθης έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 900.000 ευρώ."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου