Διάβημα της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για τα συγχαρητήρια στην Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Έντονη ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς για τα συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία, με αφορμή τους εορτασμούς για την εθνική της εορτή της 30ής Αυγούστου. Συγκεκριμένα, η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ έρχεται μετά την ανάρτηση του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με την ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ γνωστοποίησε την Τετάρτη ότι ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας.

  • Αναλυτικά:

“Στη συνέχεια ανάρτησης του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη.

Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων”.

Νωρίτερα, το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη συνεχάρη την Τουρκία για την εθνική εορτή της 30ης Αυγούστου, με την οποία τιμάται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922 στη Μικρά Ασία.

“Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης. Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Ενωνόμαστε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού, για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων”, ήταν η επίμαχη ανάρτηση στο Twitter.

Εν προκειμένω βέβαια, το Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ συνεχάρη την Τουρκία για τη νίκη της επί της Ελλάδας, ενώ και οι δύο χώρες είναι μέλη της Συμμαχίας. Η ανάρτηση στο Twitter, συνοδεύτηκε μάλιστα με πολλαπλά σχόλια διαμαρτυρίας από accounts Ελλήνων χρηστών.

Τέλος, στα τουρκικά Media η είδηση των “συγχαρητηρίων” έπαιξε αρκετά ψηλά, μαζί με τις αξιώσεις των Τούρκων σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα “λόκαρε” τα F-16 της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου