Νέο μοντέλο επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος – Τι αλλάζει από τον Οκτώβριο

Δεν υπάρχουν σχόλια


Νέο μοντέλο επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος εγκαινιάζει από τον Οκτώβρη η κυβέρνηση προκειμένου να επιδοτηθούν με επιπλέον χρήματα όσοι πετύχουν εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 15%.

Αυτό που αλλάζει είναι ότι η επιδότηση θα δίνεται ανάλογα με την κατανάλωση. Οι παροχές θα χωρίζονται σε κλιμάκια ανάλογα με την ενέργεια που καταναλώνουν και κάθε κλιμάκιο θα περιλαμβάνει ένα εύρος κατανάλωσης, ας πούμε το 1ο κλιμάκιο έως 300Kwh, το 2ο από 300Kwh έως 600Kwh κ.ο.κ ανάλογα με τον αριθμό των κλιμακίων που θα επιλεγούν. Εξυπακούεται ότι χαμηλότερη κατανάλωση σημαίνει υψηλότερη επιδότηση.

Η επιδότηση επίσης δεν αναμένεται να είναι η ίδια κάθε μήνα καθώς η τιμή του φυσικού αερίου έχει τεράστιες αυξομειώσεις ακόμη και μέσα στην ίδια ημέρα. Άρα κάθε μήνα θα ανακοινώνονται επικαιροποιημένες επιδοτήσεις των κλιμακίων ανάλογα με την πορεία της τιμής του φυσικού αερίου.

Ταυτόχρονα εισάγεται κι ένα μπόνους επιδότησης για όσους πετυχαίνουν εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με πέρυσι. Οι έως τώρα πληροφορίες λένε ότι το μπόνους θα δίνεται στις περιπτώσεις εξοικονόμησης 15%. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι το μπόνους που θα δίνεται να είναι η «προβιβασμός» στην αμέσως επόμενη κλίμακα επιδότησης.

Σε ένα σενάριο 3 κλιμακίων για παράδειγμα, αν ένα νοικοκυριό βάση κατανάλωσης τεθεί στο κλιμάκιο με την χαμηλότερη επιδότηση, το 3ο, να λαμβάνει τελικά την επιδότηση του αμέσως επόμενου κλιμακίου, του 2ου, εφόσον πετύχει το στόχο εξοικονόμησης.

Πηγή:dikaiologitika.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου