ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ – ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Οκτώβριος ο μήνας των τοπικών πολιτικών εξελίξεων στην Ξάνθη – Νέο πρόσωπο στον ορίζοντα και ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληροί για να διοικήσει τους Ξανθιώτες τα επόμενα πέντε χρόνια.

ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ – ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Ξεκινάμε με την φράση που είπε ο Σ. Αρσενίου που δεν δέχθηκε να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος μετά την παραίτηση του Γ. Παπαχρόνη και πλέον όλα είναι έτοιμα για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη που θα ξεκαθαρίσει το τοπικό πολιτικό σκηνικό και κυρίως να μάθουν  οι Ξανθιώτες ποιόν θα ψηφίσουν για δήμαρχο στις επόμενες εκλογές και φυσικά κρατούμε την φράση του Σ. Αρσενίου που λέει «τόπο στα νιάτα».

Ίσως η πολύ κακή τετραετία του Μ. Τσέπελη στο τιμόνι του δήμου της Ξάνθης, να βάλει τους Ξανθιώτες στην διαδικασία να σκεφτούν ποιόν θα ψηφίσουν.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το υπάρχον πολιτικό προσωπικό δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ξανθιωτών που θέλουν την πόλη τους αφιερωμένη στα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Θέλουν οι δήμαρχοι αυτής της πόλης να λειτουργούν χωρίς αποκλεισμούς συνδημοτών, χωρίς «δικά μας και δικά σας παιδιά», εντιμότητα, εργατικότητα, την ευεξία του νέου ανθρώπου με καθαρά μυαλά, με δυνατότητα λόγω εργασιακής εμπειρίας αξιολόγησης των καταστάσεων και επιβολής λύσεων, κυρίως όμως συνήδηση του τι πράττουν.

Κακά τα ψέματα το υπάρχων αυτοδιοικητικό προσωπικό (Α&β βαθμού)λειτουργεί με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρων και άρα θα πρέπει οι Ξανθιώτες για την εκπροσώπηση τους στον δήμο και την Περιφέρεια κατά την ταπεινή εκτίμηση μας να διαλέξουν νέους – άλλωστε το είπε και ο Σ. Αρσενίου – «τόπο στα νιάτα».

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Ποια νιάτα όμως;

Τα νιάτα τα οποία δεν χρειάζεται να κάνουν λοβιτούρες με τα λεφτά των Ξανθιωτών για να βάλλουν «κομπόδεμα» στο ταμείο της παράταξης για τις επόμενες εκλογές.

Άρα ο νέος υποψήφιος δήμαρχος πρέπει να έχει χρήματα για να βγάλει τις προεκλογικές του υποχρεώσεις και να μην υποθηκεύσει τα χρήματα των δημοτών σε συμφωνίες με τους χρηματοδότες της προεκλογικής του καμπάνιας.

Τα χρήματα των δημοτών πρέπει να αξιοποιηθούν για καλό σκοπό κυρίως όμως για να στηριχθεί η τοπική κοινωνία που «σφαδάζει» στην κυριολεξία λόγω της ακρίβειας και οι μικρομεσαίοι βογκάνε για να βγάλουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Άρα ο νέος δήμαρχος να στηρίζει την οικογένεια του και τις οικογενειακές του υποχρεώσεις από την αποζημίωση του δημάρχου και τίποτε παρά πέρα.

Είναι ίσως η σημαντικότερη λεπτομέρεια που πολλοί από εμάς την ώρα της κάλπης την αγνοούμε.

Ο προεκλογικός αγώνας είναι στην ουσία η υποθήκευση των μελλοντικών εσόδων του δήμου της Ξάνθης στους χρηματοδότες των υποψηφίων δημάρχων.

Άρα από εκεί θα ξεκινήσει το «Τόπο στα νιάτα» που είπε ο Σ. Αρσενίου ντόμπρα, αντρίκια, «παντελωνάτα» και όχι γιατί είναι ο γιός του τάδε.

Ο Σ. Αρσενίου, θα μπορούσε να κάνει όπως και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης του που μπήκαν στον ζυγό του Μ. Τσέπελη έναντι πινακίου φακής.

  • Δεν το έκανε και τον τιμά.
  • Άρα,  «τόπο στα νιάτα» λοιπόν και τον Οκτώβριο τα σπουδαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου