Ερντογάν: «Η Ελλάδα εργάζεται σχεδόν σαν μηχανισμός απειλής»

Δεν υπάρχουν σχόλια


Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» στην Ελλάδα, την οποία και χαρακτήρισε ως «μηχανισμό απειλής».

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε «ανεξήγητη» τη στάση της Ελλάδας απέναντι στη χώρα του, επιλέγοντας την εκ νέου διαστρέβλωση της αλήθειας για την οποία έχει πάρει απαντήσεις από την Αθήνα.

«Από τη μια υπάρχουν παραβιάσεις στο Αιγαίο, υπάρχουν παρενοχλήσεις κατά των αεροσκαφών μας, ορισμένα εκ των οποίων εκτελούν αποστολές του ΝΑΤΟ, υπάρχουν παρεμβατικές ενέργειες έως και κλείδωμα ραντάρ με πυραύλους S-300»., επεσήμανε, ενώ παραπονέθηκε για τις διεθνείς αντιδράσεις με αφορμή τους S-400 από τη Ρωσία.

«Έχετε ακούσει ποτέ τίποτα για τους S-300 της Ελλάδας από αυτούς που μίλησαν για τoυς δικούς μας S-400; Οι S-300 είναι επίσης της Ρωσίας και οι S-400 είναι της Ρωσίας. Αλλά δεν λένε τίποτα γι αυτό.

Συνεχίζουν να στρατιωτικοποιούν τα νησιά ακριβώς κάτω από τη μύτη μας ενάντια στο αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς που προκύπτει από συνθήκες ενώ παράλληλα υπάρχει, βέβαια, και η ίδρυση βάσεων», παραλήρησε ο Ερντογάν, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι «οδηγεί σε αυτό».

Μάλιστα υποστήριξε ότι «εάν έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον κ. Πρόεδρο όταν πάμε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, θα αναφερθούν τα βήματα που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό το σημείο και θα μιλήσουμε για αυτά τα θέματα».

Συνεχίζοντας στους ίδιους προκλητικούς τόνους, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε και στον κατά τον ίδιο «μαξιμαλιστικές θέσεις που προσπαθούν να μας επιβάλλουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο των ναυτικών δικαιοδοσιών».

«Δεν υπάρχει τίποτα που μπορει να γίνει αποδεκτό. Αντί να μιλούν απευθείας με την Τουρκία, εργάζονται σχεδόν σαν μηχανισμός απειλής, διαμαρτυρόμενοι συνεχώς για εμάς στα Ηνωμένα Έθνη, στις ΗΠΑ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και στο ΝΑΤΟ, του οποίου είμαστε ένα από τα ισχυρότερα μέλη. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», συνέχισε, κλείνοντας τις προκλητικές του αναφορές με μια απειλή:

  • «Όποια γλώσσα και αν καταλαβαίνουν, ανοίγουμε παρένθεση και μιλάμε σε αυτή τη γλώσσα. Αντιλαμβάνομαι ότι το καταλαβαίνουν και αυτοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου