Προσωπικός γιατρός: Παγώνουν προσωρινά τα «πέναλτι» για όσους δεν εγγραφούν

Δεν υπάρχουν σχόλια


Τι είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Σε 45 ημέρες από τη λειτουργία του διαδικτυακού ιστότοπου έχουν εγγραφεί περίπου 3,5 εκατ. πολίτες στον θεσμό του προσωπικού γιατρού και 3.200 γιατροί είναι ενταγμένοι στο σύστημα. «Πράγματι χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς γιατί χρειαζόμαστε ο πολίτης να έχει και περισσότερες εναλλακτικές αλλά και στην Αττική λόγου χάρη ή σε κάποιες άλλες περιοχές αυτή τη στιγμή η κάλυψη του πληθυσμού δεν είναι η επιθυμητή», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Σε όλες τις άλλες περιφέρειες έχουμε μια κάλυψη γύρω στο 75%, άρα μπορούμε να εγγράψουμε 1.5 εκατ. πολίτες, εκτός από κάποια νησιά. Στην Αττική πράγματι η κάλυψη είναι μικρότερη. Η περίοδος εγγραφής δεν σταματάει ποτέ, απλώς από 1η Οκτωβρίου θα υπήρχε η εφαρμογή των κινήτρων και των αντικινήτρων. Έχουμε πει ότι όσο δεν υπάρχει η δυνατότητα του πολίτη να εγγραφεί χωρίς ταλαιπωρία στον προσωπικό γιατρό δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα αντικίνητρα, αντιθέτως θα εφαρμοστούν τα κίνητρα. Δηλαδή όσοι εγγράφονται θα έχουν και προτεραιοποίηση στα ραντεβού τους, θα πάρουν και το δωρεάν πακέτο των προληπτικών εξετάσεων, αλλά το αντικίνητρο της αυξημένης συμμετοχής προφανέστατα θα εφαρμοστεί μόνο όταν η επάρκεια των γιατρών θα είναι τέτοια που ο πολίτης θα μπορεί να εγγραφεί» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι τα φαρμακεία έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στην διαδικασία, έχοντας φτάσει τις 700.000 περίπου εγγραφές πολιτών.

Επιπλέον, ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι μέσα στις επόμενες δύο ημέρες υπογράφεται η απόφαση με την οποία ανοίγουν νέες ειδικότητες.

«Η πρώτη φάση του Προσωπικού Γιατρού αφορούσε μόνο γενικούς ιατρούς και παθολόγους, δικαιούχοι ήταν 4000, μπήκαν σε 1 μήνα 1200. Μπήκε το 30%, θέλουμε να μπουν παραπάνω. Ανοίγουμε την δεύτερη φάση που είναι ειδικότητες που σχετίζονται με τις παθολογικές ειδικότητες, όπως είναι καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, αιματολόγοι. Είναι πάγιο αίτημα και των Συλλόγων. Αντίστοιχα λοιπόν θα υπάρξει μια δεξαμενή νέων γιατρών που θα μπουν στο σύστημα και με αυτόν τον τρόπο κατά βάση το μεγαλύτερο μέρος των κενών θα έχει καλυφθεί» προσέθεσε.

  • «Ο πρωθυπουργός ούτε αλλάζει τον εκλογικό νόμο ούτε φέρνει πιο νωρίς τις εκλογές»

«Ο πρωθυπουργός ούτε αλλάζει τον εκλογικό νόμο ούτε φέρνει πιο νωρίς τις εκλογές. Λειτουργούμε θεσμικά. Και στις δεύτερες εκλογές έχουμε έναν και μοναδικό στόχο, να έχουμε πείσει τον λαό να πάρουμε αυτοδυναμία. Άρα οποιαδήποτε άλλη συζήτηση δεν έχει κάποιο νόημα», απάντησε επίσης ο κ. Πλεύρης, ερωτηθείς αν θα προχωρήσει η ΝΔ, εφόσον υπολείπεται εδρών στις επόμενες εκλογές, σε συνεργασία με το κόμμα του κ. Βελόπουλου, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, σύμφωνα με πηγή.

«Αντιθέτως, τα κόμματα που ξέρουν ότι θα είναι δεύτερα ή τρίτα, άρα εκ των πραγμάτων γνωρίζουν ότι αν είναι σε κυβερνητικό σχήμα δεν θα έχουν αυτοδυναμία αφού δεν θα είναι πρώτο κόμμα, είναι που πρέπει να μας πουν τι θα κάνουμε. Η ΝΔ λέει, πάμε να κερδίσουμε τις εκλογές να έχουμε αυτοδυναμία. Αν αυτό το σενάριο δεν υλοποιηθεί, είναι κουβέντα εκείνης της στιγμής. Τώρα η μάχη όλη θα είναι να πείσουμε με το πρόγραμμά μας να πάρουμε δεύτερη ευκαιρία και να κυβερνήσουμε αυτοδύναμα γιατί σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές φαίνεται πόσο σημαντικό είναι να μην έχουμε λειτουργία κυβερνήσεων και ισορροπιών αλλά έναν πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ένα κόμμα το οποίο είναι έτοιμο να διαχειριστεί όλες τις κρίσεις» συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

Ερωτηθείς εκ νέου εάν είναι καλό να μην αποκλείει κανέναν η ΝΔ σε περίπτωση που δεν έχει αυτοδυναμία στην δεύτερη κάλπη, ο κ. Πλεύρης απάντησε «θεωρητικά μπορεί να με ρωτήσει κάποιος αν είναι δεύτερο κόμμα η ΝΔ., δεν θα είναι δεύτερο κόμμα, θα είναι πρώτο, δεν θα χρειαστεί βοήθεια από κανένα άλλο κόμμα. Θα έχει αυτοδυναμία».

«Έχουμε την απλή αναλογική που τώρα, αν ήταν σοβαρά τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αυτή την προσέγγιση, το μόνο που θα κάνει η απλή αναλογική είναι να ταλαιπωρήσει την χώρα με δεύτερες εκλογές. Θεωρεί κανείς σοβαρά ότι με την απλή αναλογική θα υπάρξει κυβερνητικό σχήμα ή απλά θα κάνουμε εκλογές για να ξαναπάμε την χώρα σε εκλογές;» διερωτήθη σχετικά ο κ. Πλεύρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου