Απίστευτη Τουρκία! Καταδικάζει τα «παράνομα» σχέδια της Ρωσίας για τα δημοψηφίσματα

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η Τουρκία καταδίκασε την Τετάρτη (21/9) τα «παράνομα» σχέδια της Ρωσίας για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων προσάρτησης σε τέσσερις ελεγχόμενες από τη Μόσχα περιοχές της Ουκρανίας.

«Τέτοιο παράνομο γεγονός δεν θα αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα», ανέφερε σε χαρακτηριστική ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Απίστευτη Τουρκία, με ελιγμούς ανά πάσα στιγμή στο παγκόσμιο… γίγνεσθαι.

Η Τουρκία δεν αναγνώρισε ποτέ την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από το Κρεμλίνο, η οποία συνέβη τους πρώτους μήνες μιας σκληρής σύγκρουσης που ξέσπασε το 2014 και οδήγησε στην ολική εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

Για τους πιο πρόσφατους τίτλους, ακολουθήστε το κανάλι μας στις Ειδήσεις Google στο διαδίκτυο ή μέσω της εφαρμογής.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί τις ανοιχτές του σχέσεις τόσο με τη Μόσχα όσο και με το Κίεβο για να προσπαθήσει να δημιουργήσει άμεσες συνομιλίες εκεχειρίας

Αλλά η απόφαση της Ρωσίας να διεξαγάγει τις ψηφοφορίες προσάρτησης και να κινητοποιήσει εν μέρει τους εφέδρους σηματοδοτεί την πιθανή έναρξη ενός ακόμη πιο βίαιου κεφαλαίου στον πόλεμο.

Ο Ερντογάν είπε στους παγκόσμιους ηγέτες στα Ηνωμένα Έθνη την Τρίτη (20/9) ότι τόσο η Μόσχα, όσο και το Κίεβο χρειάζονται βοήθεια για να βρουν μια «αξιοπρεπή διέξοδο» από την κρίση.

  • Ερντογάν και Πούτιν είχαν συναντηθεί πριν από έναν χρόνο, τέτοιο καιρό, στο Σότσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου