Επίδομα τροφίμων για αγορά βασικών τροφίμων – Πότε και πως θα δοθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια


Οι αυξήσεις, που έχουν υπάρξει το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι μεγάλες και γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση, με ένα νέο επίδομα, θα ενισχύσει σε ένα βαθμό τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης ενός επιδόματος για αγορά τροφίμων κάτι σαν…food pass. Εφόσον προκριθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μετά το fuel pass και το power pass θα λάβουν το… food pass.

Θα πρόκειται για ένα επίδομα για την αγορά τροφίμων στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Θα δίνεται με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Σε κάθε ενδεχόμενο, φαίνεται πως έχει κλειδώσει η επιταγή ακρίβειας ωστόσο άγνωστο παραμένει αν θα είναι «φιξ» ποσό 200 ευρώ ή θα δημιουργηθούν διαφορετικές κλίμακες έτσι ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι και να λάβουν ίσως περισσότερα χρήματα οι μη έχοντες.

Τα μέτρα που θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα είναι:

  • Η συνέχιση της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος αλλά και φυσικού αερίου
  • Η επιταγή ακρίβειας, η οποία μπορεί να καλύψει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες πλήττονται περισσότερο από τον εκρηκτικό πληθωρισμό στα τρόφιμα και την ενέργεια
  • Η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης τόσο για το πετρέλαιο όσο και για φυσικό αέριο. -Η χορήγηση του FuelPass 3 θα εξαρτηθεί από το πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές των καυσίμων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου