Ουκρανία: Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο – Κατηγορούν την Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια


Έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση 300 μέτρων από τους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού στο Πιβντενουκραΐνσκ, έπειτα από ρωσική επίθεση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας Energoatom.
Συγκεκριμένα, η έκρηξη σημειώθηκε στο νότιο τμήμα της περιφέρειας του Μικολάιφ προκαλώντας ζημιές σε κτίρια του πυρηνικού σταθμού και σε κοντινό υδροηλεκτρικό σταθμό και γραμμές του δικτύου παροχής. Παρ’ όλα αυτά, οι αντιδραστήρες του δεν υπέστησαν ζημιές και λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με την Energoatom, «Προς το παρόν, και οι τρεις μονάδες του ηλεκτροπαραγωγικού πυρηνικού σταθμού του Πιβντενουκραΐνσκ λειτουργούν κανονικά. Ευτυχώς δεν υπάρχουν απώλειες μεταξύ του προσωπικού του σταθμού».

  • «Η Ρωσία θέτει σε κίνδυνο όλο τον κόσμο»

«Οι εισβολείς ήθελαν να ρίξουν ξανά, αλλά ξέχασαν τι είναι πυρηνικός σταθμός. Η Ρωσία θέτει σε κίνδυνο όλον τον κόσμο. Πρέπει να το σταματήσουμε προτού να είναι πολύ αργά», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Προς το παρόν, η Ρωσία δεν έχει αντιδράσει στις κατηγορίες αυτές από την Ουκρανία, αν και οι δύο χώρες κατηγορούν η μια την άλλη για τους βομβαρδισμούς στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων αλλά λειτουργεί με το ουκρανικό προσωπικό του.

Υπενθυμίζεται ότι πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια -ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη που βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα ανατολικά της Μικολάιφ- είχε σταματήσει να λειτουργεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα λόγω ρωσικών βομβαρδισμών, σύμφωνα με το Κίεβο, προκαλώντας ανησυχίες για πιθανή πυρηνική καταστροφή.


















































Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου