Χάρης Διαφωνίδης: Πράσινα χαμόγελα - βιβλιοπαρουσίαση - περιβαλλοντική δράση

Δεν υπάρχουν σχόλια


Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, η Δ/νση Δασών Ξάνθης και ο Σύλλογος Ρομποτικής, Τεχνολογίας, Μαθηματικών, Φυσικής & Επιστημών RoboSpecialists, προσκαλούν τα παιδιά της Ξάνθης, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, σε ένα ανοιχτό εργαστήριο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Στο εργαστήριο, τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία του Βλάση και την αγάπη του για το περιαστικό δάσος της πόλης μας, μέσα από το εκπαιδευτικό βιβλίο «Πράσινα Χαμόγελα» του Νίκου Κοσμίδη, το οποίο εξέδωσε η Δ/νση Δασών Ξάνθης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life FORESMIT, με ευθύνη του Παναγιώτη Μουχταρίδη (Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Ξάνθης, Δασολόγος) και της Μαίρης Τριανταφυλλίδου (Δασολόγος). Παρέα με τον Βλάση, τα παιδιά θα γνωρίζουν την έννοια της κλιματικής δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο της δράσης, ο εκπαιδευτής ρομποτικής Παναγιώτης Γιάννης (Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης) θα παρουσιάσει στα παιδιά προσομοίωση ρομποτικού συστήματος αυτόματης δενδροφύτευσης.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και θα πραγματοποιηθεί στη σκηνή στο Πάρκο του Λιμνίου Ξάνθης.

Στο πέρας της εκδήλωσης θα διανεμηθούν στα παιδιά αντίτυπα του βιβλίου (μέχρι εξαντλήσεως τους) και αναμνηστικά από τη Δ/νση Δασών Ξάνθης, ενώ θα υπάρξει και κλήρωση δωρεάν μαθημάτων από τον Σύλλογο Ρομποτικής RoboSpecialists.

Επιμέλεια εκδήλωσης: Νίκος Κοσμίδης, Υπ. Διδ. Αρχιτεκτονικής (ΔΠΘ), Συγγραφέας-Εικονογράφος, Υπεύθυνος λειτουργίας συνεργαζόμενων ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Ξάνθης.

Χάρης Διαφωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου