Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία, δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία πολιτικά, οικονομικά ή στρατιωτικά, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε αυτές τις δηλώσεις προχώρησε ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του, που διήρκεσε δύο ώρες.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς, ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά. Γι' αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας».

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που ο Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να συνεχίσει τις συνομιλίες της με την Ελλάδα.

Η Αθήνα ενημερώνει ΕΕ, ΗΠΑ, ΟΗΕ και ΝΑΤΟ για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας

Οι νέες αυτές προκλητικές δηλώσεις έρχονται μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση της Ελλάδας για την ενημέρωση ΕΕ, ΗΠΑ, ΟΗΕ και ΝΑΤΟ σχετικά με τις πρόσφατες κλιμακώσεις της έντασης εκ μέρους της Άγκυρας.

Μετά από πρωτοφανείς δηλώσεις και προκλήσεις, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, πέρα από την άμεση ενημέρωση των Ευρωπαίων εταίρων, συμπεριλαμβανομένου του ΥΕ/ΑΕ Borrell και των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο, αποστέλλει άμεσα σχετικές επιστολές σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Η Αθήνα στέλνει επιστολές με αυτούσιες τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων

Στις εν λόγω επιστολές θα παρατίθενται αυτούσιες οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το κείμενο των δηλώσεων αυτών είναι τόσο εξωφρενικό, που παρέλκει οποιοσδήποτε σχολιασμός.

Ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε, επίσης, τον Τσέχο ομόλογό του Jan Lipavský για την άμεση αντίδραση της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτες» και «καθόλου επιβοηθητικές» τις πρόσφατες τουρκικές δηλώσεις.

Κομισιόν κατά Ερντογάν: «Οι δηλώσεις αυτές είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας»

Σε συνέντευξη Τύπου της Κομισιόν, ο εκπρόσωπος Πίτερ Στάνο απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κατά της Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου