Και ο «θάνατος» του ΣΔΑΝΞ είναι γεγονός

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Μ. ΤΣΕΠΕΛΗ!!!

Με ερώτηση τους, προς τον δήμαρχο, πρόεδρο ΔΙΑΜΑΘ και έχοντος την ευθύνη του ΣΔΑΝΞ,  οι τρείς πλέον επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ρωτούν ευθέως ποιος θα πληρώσει την ζημιά στον ΣΔΑΝΞ μετά και την αποχώρηση των βασικών μετόχων Δήμου Αβδήρων και Τοπείρου.

Ποιο συγκεκριμένα η αντιπολίτευση ρωτά – ελέγχει – την διοίκηση του δήμου Ξάνθης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

  • Κύριε Δήμαρχε,

Σε θεσμική συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τους Δημάρχους κ. Μίχογλου Θωμά (Δήμαρχο Τοπείρου) και Τσιτιρίδη Γιώργο (Δήμαρχο Αβδήρων) ενημερωθήκαμε για την πρόθεση τους να αποχωρήσουν από το μετοχικό κεφάλαιο του ΣΔΑΝΞ.

Υπήρξε εκ μέρους τους λεπτομερής ενημέρωση για όλα τα θέματα λειτουργίας του ΣΔΑΝΞ και βέβαια συζητήθηκε και το θέμα βιωσιμότητας του Συνδέσμου, ιδιαίτερα μάλιστα μετά από την επερχόμενη αποχώρηση των δύο Δήμων.

Κατόπιν των παραπάνω ΕΡΩΤΑΣΤΕ κ. Δήμαρχε:

1ον Πόσα χρήματα πληρώνει ετήσια ο Δήμος Ξάνθης τόσο στο ΣΔΑΝΞ  όσο και στην ΔΙΑΜΑΘ;

2ον  Πόσους υπαλλήλους διαθέτει και ποιο το κόστος λειτουργίας του Συνδέσμου σήμερα;

3ον Πόσο είναι σήμερα το αποθεματικό του Συνδέσμου;

4ον  Με την αποχώρηση των δύο δήμων το κόστος λειτουργίας του ΣΔΑΝΞ θα μετακυλιστεί  στον Δήμο Ξάνθης μέσω  καταβολής των τελών;  Υπάρχει πρόβλεψη ώστε να μην επιβαρυνθούν οι δημότες μας επιπλέον με το κόστος αυτό;

5ον Υπάρχει προμηθευτής (πρατήριο υγρών καυσίμων) που χρωστάει η εταιρεία και έχει καταφύγει στην δικαιοσύνη; Για ποιο λόγο δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή και δεν εγκρίθηκε η δαπάνη από το ελεγκτικό συνέδριο και αν ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες;

6ον Σε περίπτωση κλεισίματος του ΣΔΑΝΞ  τι θα γίνει με τους υπαλλήλους που εργάζονται χρόνια εκεί και ζουν τις οικογένειές τους και ποιος θα αναλάβει το κόστος της εκκαθάρισης ;

Δυστυχώς κύριε Δήμαρχε ο τρόπος διαχείρισης σας στο ΣΔΝΞ ανάγκασε τους δύο Δήμους να αποχωρήσουν από αυτόν μετακυλίοντας με αυτόν τον τρόπο το κόστος λειτουργίας του συνδέσμου στον Δήμο Ξάνθης και  στους δημότες μας.

Αναμένουμε τις απαντήσεις σας και επιπλέον ζητούμε τη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης για να συζητήσουμε τις δυσάρεστες εξελίξεις στον ΣΔΑΝΞ και τις δυσοίωνες προοπτικές που διαγράφονται για το μέλλον του.

ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ         ΞΑΝΘΗ ΓΙΑΣ ΟΛΟΥΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ       ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

ΠΑΣΧΑΛΗΣ  ΛΥΡΑΤΖΗΣ                ΝΕΑ  ΞΑΝΘΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου