Ανακάλεσε η ΜΚΟ για τον Εβρο – Έκθετος ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σε ομολογία λάθους για την πολύκροτη υπόθεση των 38 προσφύγων στον Έβρο στις αρχές Αυγούστου προχώρησε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση HumanRights360, η οποία είχε καταθέσει προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων. Σε ανακοίνωσή του ο ιδρυτής της ΜΚΟ Επαμεινώνδας Φαρμάκης έκανε λόγο για «εσφαλμένη πεποίθηση» ότι η νησίδα όπου βρέθηκαν οι πρόσφυγες βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους, «αδειάζοντας» έτσι και όσους είχαν σπεύσει να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς για υπαιτιότητα των ελληνικών Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η υπόθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη στάση της στο Μεταναστευτικό, παρότι οι ελληνικές Αρχές επέμεναν ότι η νησίδα στην οποία είχαν εντοπιστεί οι πρόσφυγες δεν ανήκε στην ελληνική επικράτεια, ενώ υιοθέτησε πλήρως τον ισχυρισμό του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» περί νεκρής πεντάχρονης προσφυγοπούλας στη νησίδα. Ισχυρισμός που αντικρούεται από νέα στοιχεία που έχουν προκύψει. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε

κατηγορήσει την κυβέρνηση για «έλλειψη ευαισθησίας και ανθρωπιάς» και ευρωβουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν επερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.


Πρώτη η «Political» είχε αναδείξει την πραγματική διάσταση του θέματος με το πρωτοσέλιδο της 17ης Αυγούστου: «Όργιο fake news στον Έβρο. Ακτιβιστές ΜΚΟ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ρεσιτάλ παραπληροφόρησης». Έδωσε, δε, συνέχεια στο θέμα με το πρωτοσέλιδο της 18ης Αυγούστου, στηλιτεύοντας τους ισχυρισμούς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Απίστευτα πράγματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγείρει θέμα “νησίδων” στα βόρεια σύνορά μας. Τέτοια εθνικά επιζήμια κίνηση δεν έχει κάνει ούτε ο Ερντογάν».

Η παραδοχή και ο έκθετος ΣΥΡΙΖΑ «Από τα δημόσια διαθέσιμα σε εμάς στοιχεία και λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι η περιοχή παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα σύνθετο εδαφικό καθεστώς καθώς, ανάλογα με τη ροή του ποταμού, αναδύονται κατά διαστήματα τμήματα ξηράς

κατά μήκος του, σχηματίσαμε την εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι ανωτέρω βρίσκονταν επί ελληνικού εδάφους», τόνισε ο κ. Φαρμάκης, υπογραμμίζοντας ότι «η οργάνωσή μας δεν επιθυμεί, σε καμία περίπτωση, τη δημιουργία συνοριακού ζητήματος μεταξύ Ελλάδας –

  • Τουρκίας, ούτε άλλωστε αμφισβητεί τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τονίζει ότι η ΜΚΟ «εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους εκμεταλλεύτηκαν το περιστατικό και πιο συγκεκριμένα τη συγκυρία, προς ίδιον όφελος διασπείροντας ανακρίβειες στον διεθνή και εγχώριο Τύπο», υπογραμμίζοντας πως «αναμένουμε -εδώ και πολλές μέρες- τον συνήθως λαλίστατο ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί. Ιδού ο Έβρος…».

«H Μη Κυβερνητική Οργάνωση HumanRights360 ζήτησε συγγνώμη και παραδέχθηκε ότι η νησίδα στον Έβρο δεν ήταν ελληνικό έδαφος. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας μήπως ήρθε η ώρα να το παραδεχτούν και εκείνοι και να ζητήσουν επιτέλους συγγνώμη από τους ακρίτες, την Ελληνική Αστυνομία και τον Στρατό που φυλάττουν τα σύνορά μας», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.




























Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου