Πώς να εξαφανίσετε την υγρασία από την ντουλάπα

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η εμφάνιση υγρασίας στην ντουλάπα δεν παρατηρείται μόνο σε παλιά σπίτια.

Μπορεί να εμφανιστεί σε ανύποπτο χρόνο σε οποιαδήποτε ντουλάπα, ειδικά αν το δωμάτιο είναι βορινό ή αν είναι κοντά σε μπάνιο, και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα πριν αναπτυχθεί μούχλα.

Τρόποι να αποτρέψετε την εμφάνιση υγρασίας στην ντουλάπα

Αφήστε τα υγρά ρούχα, τα σεντόνια ή τις πετσέτες να στεγνώνουν εντελώς πριν τα αποθηκεύετε στην ντουλάπα.

Όταν τακτοποιείτε τα ρούχα θα πρέπει να μην είναι ασφυκτικά στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο ( ή δίπλα στο άλλο), αλλά να μπορεί να διεισδύει ο αέρας.

Κρατήστε την πόρτα της ντουλάπας κλειστή εάν βρίσκεται σε δωμάτιο με υψηλή υγρασία, όπως κοντά σε μπάνιο, πόσο μάλλον αν υπάρχει μπάνιο μέσα στην κρεβατοκάμαρα.

Αφήστε την πόρτα της ντουλάπας ανοιχτή αν παρατηρήσετε μυρωδιά.

Αντικαταστήστε τα συμπαγή ράφια με συρμάτινα για να βοηθήσετε την κυκλοφορία του αέρα αν η ντουλάπα εμφανίζει υγρασία συχνά.

Μην αποθηκεύετε αντικείμενα, όπως κουτιά παπουτσιών, στη βάση της ντουλάπας για να αποφύγετε την παγίδευση υγρασίας κάτω από τα κουτιά.

Σε δωμάτια όπου δεν υπάρχει κλιματισμός, ένας αφυγραντήρας θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία από τον αέρα.

Αερίζετε τις ντουλάπες περιοδικά, αδειάζοντας τες ανά περιόδους και καθαρίζοντάς τες.

Να είστε σε εγρήγορση για σημάδια μούχλας σε οποιαδήποτε ντουλάπα όπου έχει πρόβλημα με την υγρασία. Το ωίδιο, που προκαλείται από μούχλα, μοιάζει με μια λεπτή μαύρη ή μερικές φορές λευκή σκόνη και μπορεί να εμφανιστεί σε ύφασμα, δέρμα ή χαρτί. Με ένα πανί και λίγη χλωρίνη καθαρίστε την επιφάνεια της ντουλάπας, περάστε με βρεγμένο καθαρό πανί και στη συνέχεια, στεγνώστε την καλά.

Μαγειρική σόδα για την εξαφάνιση της υγρασίας

Ένα κουτί με μαγειρική σόδα είναι μια απλή, φθηνή λύση για να αντιμετωπίσετε την υγρασία στην ντουλάπα. Τοποθετήστε ένα ανοιχτό κουτί σε ένα ράφι ή στο πάτο της ντουλάπας και κλείστε την. Ακριβώς όπως απορροφά τις οσμές στο ψυγείο, έτσι και στη ντουλάπα, η μαγειρική σόδα  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου