Γροθιά στο μαχαίρι από την Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Ξάνθης…

Δεν υπάρχουν σχόλια

  • Ζητούν διερεύνηση για τους αιφνίδιους θανάτους νέων ηλικιακά συναδέλφων αλλά και συνανθρώπων μας.
  • «Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει» και οι στρατιωτικοί με αυτήν τους την ανακοίνωση «τσακίζουν» αρκετά κόκκαλα…


ΘΕΜΑ:
Υγειονομικά (Απώλειες Ζωών Στελεχών ΕΔ)

Την 05 Σεπτεμβρίου 2022, οι ΕΔ αποχαιρέτησαν δια παντός τον εξαίρετο και αγαπητό συνάδελφό μας, Ταξχο Αθανάσιο Βουδρισλή, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από αιφνίδιο περιστατικό ανακοπής καρδιάς.

Ο αγαπητός μας συνάδελφος, έρχεται να προστεθεί σε μία ατέλειωτη «μαύρη» λίστα εν ενεργεία στελεχών, που αιφνιδίως καταλήγουν, επειδή τους «πρόδωσε» η καρδιά τους.

Η αντίδραση της Στρατιωτικής Υπηρεσίας (ΣΥ), περιορίζεται στην έκδοση οδηγιών ή διοργάνωση ημερίδων με θέμα την προστασία της υγείας της καρδιάς μας, ρίχνοντας ουσιαστικά την ευθύνη στους θανόντες, εξαιτίας των «κακών» συνηθειών τους (κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης, κάπνισμα κ.λπ) που δικαιολογούν την κατάληξη.

Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), αλλά πρωτίστως, ως συνάδελφοι, όλων των άτυχων αυτών ανθρώπων που άφησαν πίσω τους οικογένειες, φίλους και συναδέλφους, οφείλουμε να δράσουμε, αναζητώντας όλα τα αίτια των τραγικών αυτών καταλήξεων, έστω κι αν αυτά δεν γίνουν αρεστά από τη ΣΥ. Οφείλουμε να διερευνήσουμε, κατά πόσο το άγχος και η πίεση ευθύνονται περισσότερο ή λιγότερο στις τάξεις των ΕΔ, σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία. Μόνο έτσι θα βοηθήσουμε, πρωτίστως τους συναδέλφους μας και δευτερευόντως τη ΣΥ να κοιτάξει κατάματα το πρόβλημα και να δώσει ρεαλιστικές λύσεις.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, προκειμένου οι αρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Υγείας και Εθνικής Άμυνας), να αδειοδοτήσουν ανεξάρτητη αρχή, με υποχρεωτική συμμετοχή εκπροσώπου της Π.Ο.Ε.Σ., η οποία θα διερευνήσει στατιστικά τους θανάτους εξαιτίας καρδιολογικών προβλημάτων τόσο του γενικού πληθυσμού, όσο και των εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ, προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες συγκρίσεις.

Οι αποδέκτες για πληροφορία, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και για τις κατά την κρίση και αρμοδιότητά τους ενέργειες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

  • Βάιος Τσαπρούνης

Ο Γεν. Γραμματέας

  • Γεώργιος Λύρατζης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου