Δημοσίευμα-«βόμβα»: Η Τουρκία σχεδιάζει να εξοπλίσει τα Bayraktar με χημικά και βιολογικά όπλα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


«Βόμβα» σχετικά με τις προθέσεις της Άγκυρας να εξοπλίσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar με χημικά και βιολογικά όπλα ρίχνει η Μόσχα.

Την αποκάλυψη για τις ρωσικές κατηγορίες εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν φέρνει στο φως, με έγγραφα που παρουσιάζει, το ανεξάρτητο δίκτυο Nordic Monitor, του αυτοεξόριστου στη Σουηδία Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Ειδικότερα, η ιστοσελίδα παρουσιάζει απόρρητα έγγραφα τα οποία προέκυψαν ύστερα από υποκλοπή από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και τα οποία έχουν υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Με βάση τα έγγραφα, το Κρεμλίνο κατηγόρησε την τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία μη επανδρωμένων αεροσκαφών Baykar Makina για εμπλοκή σε σχέδιο εξοπλισμού των drones της με δυνατότητες χημικού και βιολογικού πολέμου κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας, με την Τουρκία ωστόσο να αρνείται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Κρατική Υπηρεσία Ελέγχου Εμπειρογνωμόνων της Ουκρανίας υπέβαλε μια σειρά ερωτήσεων προς την τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία Baykar Makina σχετικά με τις δυνατότητες των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar.

Σημειώνεται, ότι τα επανδρωμένα τουρκικά αεροσκάφη διαθέτουν εξοπλιστικό σύστημα που τους επιτρέπει να ψεκάζουν περισσότερα από 20 λίτρα αερολύματος πετώντας σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 300 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου